Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΝ 26ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι ζήτησε κι έλαβε από τον αναπληρωτή εφέτη ανακριτή κ.Μπαλτά ο 26χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία πυρήνων φωτιάς".
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κ.Αντωνία Λεγάκη ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κάλεσε στο γραφείο του τη μητέρα του νεαρού και της είπε ότι η υπηρεσία γνωρίζει πως ο νεαρός δεν έχει ανάμειξη ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε σύλληψη αφού εντόπισε δακτυλικά του αποτυπώματα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διευκρινίσε ότι αν ο νεαρός μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης είχε αναφέρει ότι επισκέφθηκε το σπίτι για να εγκαταστήσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν θα χρειαζόταν να έχει προβεί η αστυνομία σε σύλληψη.
Στις 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνέλθει η ολομέλεια εφετών προκειμένου να ορίσει νέο εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης στη θέση του προέδρου Εφετών Δημήτρη Φλέγκα που είχε οριστεί και απεβίωσε μετά από έμφραγμα στις 30 Δεκεμβρίου.
Σήμερα η ολομέλεια εφετών που συνεδρίασε για άλλη υπόθεση τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου εφετών.

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: