Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΚΑΙ Ο BARACK OBAMA ΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ...

Μείζον ζήτημα καθίσταται η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής στις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα καλείται να δώσει λύση στο πρόβλημα περισσότερων από 12 εκατ. παρανόμων μεταναστών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Ο Γουέιντ Χέντερσον, πρόεδρος της Συνδιάσκεψης Κορυφής για τα Πολιτικά Δικαιώματα, δήλωσε ότι «το σύστημα της μετανάστευσης στις ΗΠΑ έχει διαρραγεί”, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη να υπάρξει αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στη μεταναστευτική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Αμερικανός πρόεδρος καλείται να πάρει αποφάσεις σε τομείς, όπου οι προκάτοχοί του, όπως ο Τζορτζ Μπους, είχαν αποτύχει να εκπονήσουν ένα ουσιαστικό νομοθετικό πλαίσιο για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, βαρύνουσα σημασία αποκτά εφεξής και η ψήφος των μεταναστών, η κοινότητα των ισπανόφωνων, που είναι ήδη η μεγαλύτερη μειονότητα στις ΗΠΑ, έχει μεγάλο βάρος στην κάλπη. Οι αριθμοί που αποτυπώνονται στις στατιστικές εκθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι χαρακτηριστικοί: ο αριθμός των μειονοτικών ψήφων αυξήθηκε από το 2004 στο 2008 στα 9,8 εκατομμύρια για την κοινότητα των ισπανοφώνων και στα 3,4 εκατομμύρια για τους Ασιάτες.
“Η μεταρρύθμιση στη μετανάστευση είναι ηθικά επιβεβλημένη, επείγουσα και πολιτικά σοφή”, υποστηρίζει η διευθύντρια της οργάνωσης “La Raza”, της πιο σημαντικής οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ, Κλαρίσα Μαρτίνεζ.

ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΡΙΞΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: