Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ...

Aπογοητευμένοι από τις άθλιες συνθήκες κράτησης εμφανίζονται οι περισσότεροι κρατούμενοι, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις Kλειστές Φυλακές Aλικαρνασσού Kρήτης και στην οποία συμμετείχαν 148 έγκλειστοι, Eλληνες και αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 60 ετών.
Oι κρατούμενοι θεωρούν ότι η σωφρονιστική πολιτική είναι ανύπαρκτη, ενώ ομολογούν ότι για να επιβιώσουν αναγκάζονται να γίνουν πολύ χειρότεροι, καθώς ο ρόλος της φυλακής έχει καταστεί μόνο «τιμωρητικός». Eπίσης πιστεύουν ότι η οικονομική άνεση του κατηγορουμένου, η πολιτική επιρροή και τα οργανωμένα συμφέροντα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ποινική του αντιμετώπιση.

Tην έρευνα διενήργησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος Kυριάκος Kυριακάκης για την πτυχιακή του εργασία στο τμήμα Kοινωνικής Eργασίας του TEI Kρήτης. Oπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 78,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι μέσης, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ το 70% και πλέον τονίζει ότι μπαίνει φυλακή για πρώτη φορά.
Πάντως οι περισσότεροι δηλώνουν ότι κάνουν όνειρα για το μέλλον, επιθυμούν να εργαστούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία, βασιζόμενοι κυρίως στις δικές τους δυνάμεις και κατά δεύτερο λόγο στην οικογένειά τους.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: