Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ...ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

Σκληρή κριτική άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, με αφορμή τόσο το θέμα του Συμφώνου Σταθερότητας όσο και με την ανακοίνωση για την επιδότηση των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων έως 30 χρόνων.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών για να προσλαμβάνουν ανέργους έως 30 ετών, αντί να δοθούν τα χρήματα για την πραγματική προστασία όλων των ανέργων, μόνο στην αντιμετώπιση της ανεργίας δεν οδηγεί, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αυτή την πολιτική την εφάρμοσε και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και άλλες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα η ανεργία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχώς να αυξάνονται». Στο ίδιο σχόλιο αναφέρει επίσης ότι το μέτρο της κυβέρνησης «αποτελεί μια ακόμα προκλητική και θρασύτατη αξιοποίηση του προβλήματος της ανεργίας, για να δοθούν νέα κίνητρα στην πλουτοκρατία στην κατεύθυνση της απαλλαγής των εργοδοτών από τις όποιες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εξασφάλιση φθηνής εργατικής δύναμης». Στη συνέχεια προτείνει στην κυβέρνηση να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει την ανεργία και ειδικά στους νέους, δεν θα αύξανε τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα απέλυε τους χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους στα stage, δεν θα στήριζε τις ελαστικές μορφές εργασίας που αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο», αναφέρει στο σχόλιό του.

Σ' ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας θεωρεί ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά αξιοποιεί τις κατευθύνσεις της και στηρίζεται σ' αυτήν για να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή θύελλα στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο εργασιακό». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αυτό «που φοβούνται» η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση «είναι μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους ματαιώσουν τα αντιδραστικά σχέδια».

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

8 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Νομίζω ότι έχει αρχίσει να αλλάζει γλώσσα το ΚΚΕ και να γίνεται το μήνυμά του πιό κατανοητό πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον εργαζόμενο και όχι όπως παλιά που έλεγε το ίδιο απόφθεγμα για πάσα νόσο και κάθε μαλακία. Όσο δεν αντιδρά ο λαός τόσο θα τον πρεσσάρουν. Μπράβο παιδιά καλά ΠΑΜΕ. Μπορούμε όμως και καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Oxi oti eimai megalos se hlikia (20 xronwn) kai oute exw asxolh8ei pote mou me ta politika drwmena ths Elladas epeidh zw sto e3wteriko, dustuxws den 3erw kai polla gia to ka8e komma, apla parakolou8w apo thn TV ti ginete, ayto omws pou mou kanei kai mena entypwsh einai oti to KKE pragmatika exei alla3ei apo osa elege prin kati xronia.
An kai o pateras mou mou exei pei oti kai twra exei merika kollhmata :-/ (dustuxws) kai pali omws exei kaluterepsei.

@AlexandeR, ta kommata isws na allazoun kapote, opws ginetai me to KKE (auto omws dn shmainei oti to exw empistosunh, giati pote dn 3ereis ti mporei na ginei an bre8ei sthn e3ousia, anyway) oi an8rwpoi omws, kai kyriws oi hlikiwmenoi einai polu duskolo na alla3oun nootropia kai tropo skepsews..... opws exw 3anapei, exoun fanatistei me ta idia kommata pou ta blepoume meta thn metapoliteush sunexeia sthn e3ousia.
An den alla3ei o laos, tipota den allazei sthn pragmatikothta, egw etsi pisteuw.

LonDonerThunDer

Ανώνυμος είπε...

nai mono poy prin alaksei kybernhsei htan xeri xeri me ton karamanlh

Ανώνυμος είπε...

A wste etsi. Malista
Den to 3era auto...

Apo thn mia na lene sto kosmakh "emeis 8eloume dwrean paideia,dwrean to ena dwrean to allo" kai apo pisw na kleinoun parees me autous pou lene oti einai anti8etoi...... eleos.


Kala lew, empistosynh se kanena komma, giati oloi thn E3OYSIA 8eloun.
Anyway, kai ta kala ta kommata pou fainontai oti einai me ton lao, kanoun "brwmodoulitses". :-)

LonDonerThunDer

Ανδρέας είπε...

Γιατί άλλαξε η κυβέρνηση; Απο πού το συμπέρανες;

Μια ζωή κυβερνάν τα σιαμαία α.ε. Σαν το όρνιο το δικέφαλο ένα πράγμα.

Αυτά που έλεγε ότι θα κάνει ο Καραμαλής τα ίδια κάνει και "καλύτερα" ο ΓΑΠ αν και τα πρόσωπα για μένα δεν έχουν σημασία.

Πριν "αλλάξει" η κυβέρνηση όπως λες υπήρχε η ισχυρή... αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ που ελέγχει και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και δεν κουνήθηκε φύλλο επί Καραμαλή. Πηγαίναν και πηγαίνουν χέρι - χέρι. Το πρόβλημα είναι ότι κρατάνε και τη χώρα...

Ανώνυμος είπε...

Η κυβερνητική αλλαγή έγινε επειδή το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση χειραγώγησης του κόσμου, και επί πλέον έχει με το μέρος του και τα κρατικά συνδικάτα τύπου ΓΣΕΕ,που και επί Ν.Δ. μόνο κάτι ψιλοκόνξες κάνανε ισα για να δικαιολογούν την ανυπαρξία τους.
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΤΗΛΕΚΟΜΠΑΡΣΟΙ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και λοιποί συγγενείς του κατεστημένου οργανώνονται σα μιά γροθιά για να περάσουν πάση θυσία ο,τι πιο αντιλαϊκό έχει εμφανιστεί ως τώρα, με πρόσχημα την κρίση. Απέναντί τους πρέπει να βρούνε σύσσωμο το μέτωπο εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, αγροτών και όλων όσων έχουνε ξεζουμιστεί τα προηγούμενα καμμιά 20αριά χρόνια από τους τεχνοκράτες εντός κι εκτός ελλάδας. Εάν δέν βρούν απέναντί τους αυτο το μέτωπο, χαιρετίσματα στις φασκομηλιές. Το ΚΚΕ ειχε προειδοποιήσει, έχει επαληθευτεί σε όλα από το Μάαστριχτ εως και σήμερα. Του πέφτει μεγάλο καθήκον και χρέος να μπορέσει να κινητοποιήσει το λαό. ελπίζω να τα καταφέρει μπάς και γλυτώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τα διάφορα χαράτσια. Απευθύνω με την ευκαιρία ενα ερώτημα προς συνταγματολόγους. Εφόσον στις 4 Οκτώβρη ο λαός απέρριψε κατηγορηματικά τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που του πρότεινε ο Καραμανλής, για να βγεί η χώρα από την κρίση, με ποια συνταγματική νομιμοποίηση το ΠΑΣΟΚ θέλει να τα εφαρμόζει καλά και σώνει? αυτό δέν ειναι παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας? δέν ειναι πραξικόπημα? τι λένε οι συνταγματολόγοι πού σε άλλες περιπτώσεις ειναι λαλίστατοι ? Ελπίζω να μην αντιτάξουν το γνωστό παραμύθι οτι δέν ήξεραν την πραγματική κατάσταση, γιατί θα γελάσουν και τα κοκόρια.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι έκανα μιά βλακεία και έχασα το σχόλιο που έγραψα. δεν πειράζω το θυμάμαι. Η κυβέρνηση άλλαξε γιατί το ΠΑΣΟΚ ειναι ο μέγας μαέστρος στο να καταλαγιάζει τις κοινωνικές εκρήξεις, ενώ η Ν.Δ. ειναι η επάρατη δεξιά, που ξεσηκώνει θύελλες. Με τη βοήθεια δέ και των τηλεκομπάρσων, της κρατικής ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλων μηχανισμών χειραγώγησης του συστήματος, η κυβέρνηση ευελπιστεί να ισοπεδώσει μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έχοντας ώς άλλοθι την κρίση. Λές και τόσα χρόνια πρίν που δέν υπήρχε κρίση, αλλά ανάπτυξη, αναπτύχθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις. Μη μιλάς μη γελάς κινδυνεύει η ΕΛΛΑΣ. Κινδυνεύει από όλους αυτούς τους υπαλλήλους των αφεντικών και των Βρυξελλών, που ενώ έχουν μπουκώσει τις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια τους, αποφασίσουν και διατάζουν οτι λαοί πρέπει να μάθουν να τρώνε λιγότερο. Εάν το ΚΚΕ καταφέρει και ξεσηκώσει τον κόσμο εναντια σ΄αυτά που τον περιμένει, θα γλυτώσουμε τους κεφαλικούς φόρους και τη ληστεία των εισοδημάτων μας οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και οι μικροί και μεσαίοι γενικά. Γιατί οι άλλοι, η ελίτ της κοινωνίας μας, πού πάντα διοικεί επί της ουσίας, δέν θα πάθει τίποτα. ΜΕΤΩΠΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΤΗΛΕΚΟΜΠΑΡΣΩΝ- και λοιπών συγγενών του συστήματος. Καί κάτι για τους συνταγματολόγους να το απαντήσουν. Στις 4 Οκτώβρη ο λαός απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά τα σκληρά μέτρα του Καραμανλή, δηλαδή αρνήθηκε να πληρώσει αυτός τα σπασμένα. Πως λοιπόν το ΠΑΣΟΚ αψηφόντας αυτή την λαϊκή ετυμηγορία, θέλει καλά και σώνει εντελώς πραξικοπηματικά να εφαρμόσει εκείνα τα μέτρα που δέν δεχτηκε ο λαός με την ψήφο του? H μήπως δέν ειναι πραξικόπημα η παραβίαση της λαϊκής ετυμηγορίας? Δέν παραβιάζεται το σύνταγμα? Μπορεί να απαντήσει κανείς, επί αυτού συγκεκριμμένα και οχι με τα γνωστά περί υπερβολικού ελλείμματος και χρέους, που ναι μέν ήταν γνωστά αλλά και δέν ήταν, που ναι μέν τα είπε ο Προβόπουλος, αλλά όχι έτσι ακριβώς και άλλα παραμυθάκια για να μάς πάρει ο ύπνος. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΚΑΙ ΈΣΤΕΙΛΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ 70% ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, οπως ο καθένας που δέν θέλει να πληρώσει όταν δέν ευθύνεται.

Ανδρέας είπε...

Πολύ ωραία τα λές φίλε ο λαός το έστειλε το μήνυμα ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για την κρίση γι αυτό αρνείται με την ψήφο του να την πληρώσει. Σωστά!
Επειδή όμως είναι 1000% σίγουρο ότι θα την πληρώσει ο Ελληνικός Λαός ποια η πρόταση του ΚΚΕ εκτός απο την άρνηση ώστε να αναλάβει απο κεί και πέρα την ευθύνη έχοντας γνώση των όποιων συνεπειών. Έχεις ακούσει τίποτα;