Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ...

Μείωση τζίρου από 20% έως 30% εμφάνισαν κατά μέσο όρο τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), σε δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων του Κέντρου, της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έρευνα το 80% του συνόλου των ερωτηθέντων εμφανίζεται «απογοητευμένο». Σχετικά με το τζίρο, το 72% του συνόλου δήλωσε ότι είχε «μείωση» σε σχέση με πέρσι, το 21% ότι κυμάνθηκε στα «ίδια επίπεδα» και μόνο το 5% δήλωσε «αύξηση», χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή.
Στην περιοχή του ιστορικού Κέντρου μόνο το 15% των επιχειρήσεων δήλωσε ικανοποιημένο από την κίνηση της αγοράς στις γιορτές, ενώ σε ότι αφορά τη μεταβολή του τζίρου το 72% δήλωσε ότι, σε σχέση με πέρσι, αυτή ήταν αρνητική.
Στη Δυτική Θεσσαλονίκη το 23% δήλωσε ικανοποιημένο από την κίνηση ενώ το 72% μίλησε για αρνητική μεταβολή τζίρου, σε σχέση με πέρσι.
Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, το 27% ήταν ικανοποιημένο από την κίνηση ενώ το 70% δήλωσε ότι η μεταβολή του τζίρου ήταν αρνητική.

«Με δεδομένο ότι η περυσινή αντίστοιχη περίοδος ήταν ιδιαίτερα αρνητική για την αγορά, λόγω έναρξης της οικονομικής ύφεσης, αλλά και των εκτεταμένων επεισοδίων, γίνεται αντιληπτό ότι το εμπόριο της Θεσσαλονίκης έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες και αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία και αίσθημα αγωνίας το μέλλον, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα», επισημαίνει η διοίκηση του Συλλόγου.

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: