Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΞΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ...

«Καλή χρονιά» με... κινητοποιήσεις λένε οι αγρότες, καθώς δηλώνουν έτοιμοι να μετακινήσουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι.
Αυτό αποφάσισαν την Κυριακή αγρότες από 19 νομούς της χώρας που μετέχουν στο πανελλαδικό όργανο που συνεδρίασε το μεσημέρι, στη Λιβαδειά.
«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των αγροτών δεν έχει προωθηθεί», υπογραμμίζει ο Βάϊος Γκανής, εκ μέρους του Πανελλαδικού Συντονιστικού οργάνου.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης στη Λιβαδειά σημειώθηκε απ' όλους τους ομιλητές ότι τα κατεξοχήν αιτήματα τα οποία μπήκαν στο τραπέζι στις συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «παραμένουν ακόμη στο συρτάρι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου». Μάλιστα υπογραμμίστηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι πολύ παλιά και τα γνωρίζει από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

Πάντως, από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκτιμάται ότι μια τέτοια κινητοποίηση είναι άκαιρη τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο αναμένεται να συζητηθούν στον κοινωνικό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο στις 25 και 26 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα αγρότες από την περιοχή του Δομοκού και ευρύτερα της Φθιώτιδας, από την περιοχή Φαρσάλων και την περιοχή της Καρδίτσας γέμισαν ασφυκτικά το δημοτικό θέατρο στο Δομοκό για να συμμετέχουν στη συζήτηση που άνοιξε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή με τους αγρότες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που έχουν σχέση με την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΓΡΟΓΗ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
«Αυτός ο πόλεμος της κατανομής των επιδοτήσεων του ΕΛΓΑ (σ.σ οργανισμός γεωργικών ασφαλίσεων) κατά το δοκούν των εφημερίδων ή άλλων θεωρώ ότι πρέπει να τελειώσει», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Κατερίνα Μπατζελή, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του υπουργείου για ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ «με επέκταση των κινδύνων κάλυψης», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.
«Πολύτιμα εργαλεία στα χέρια όλων μας», χαρακτήρισε η κα Μπατζελή την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, η οποία, όπως υπογράμμισε, «θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέσα στους χρόνους που έχουν τοποθετηθεί». Μάλιστα σημείωσε με έμφαση ότι αυτός ο χρόνος εκπνέει στο τέλος του Γενάρη, όπως έχει προσδιορίσει και η ΕΕ. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το ΟΣΔΕ του 2010 θα γίνει δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός.

ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ,ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ,ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ...
ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΣΟΥΜΕ...
Ή ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ...Ή ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέζα, δε γίνεται να μη βγούνε καθόλου. Είναι παράδοση: Κάθε Ιανουάριο, εδώ και χρόνια, κλείνουν τους δρόμους.
Άσε που φέτος έχουν και ένα άλλο πρόβλημα: Συνήθως δεν έλεγαν ''θα κλείσουμε τα Τέμπη, θα κόψουμε στα δύο την Ελλάδα'', και άλλα ηχηρά παρόμοια; Ε, τώρα τα Τέμπη κλείσανε από μόνα τους, οπότε φέτος η περιέργεια είναι γιά την τοποθεσία.