Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΠΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;;;
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ;;;
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΝΑ ΑΜΕΊΒΟΝΤΑΙ ΣΑΝ GOLDEN BOYS;;;
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το νέο διοικητικό σχήμα.Αποκάλυψε πάντως, ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, εξακολουθεί να αμείβεται, μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Η νεά διοίκηση αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Με βάση το σχεδιασμό μπαίνει τέλος στην πρόσληψη συμβούλων, διατηρείται για συγκεκριμένες ανάγκες (κυρίως εκπομπές) το καθεστώς των συμβασιούχων. Θα γίνει επαναξιολόγηση του προσωπικού σε σχέση με το παραγόμενο έργο, η οποία θα διαμορφώσει και τις αποδοχές των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διαχωρίζεται η θέση του προέδρου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Απαντώντας αν ο νέος πρόεδρος θα είναι δική του επιλογή, ο Παύλος Γερολουλάνος ήταν λακωνικός: "Αποφασίζει αυτός που υπογράφει".

Την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ και με αυτό τον τρόπο θα τεθεί σε εφαρμογή η δεύτερη φάση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Βασική αποστολή της νέας διοίκησης θα είναι, όπως περιέγραψε ο υπουργός, η αξιολόγηση όλου του προσωπικού - μέχρι και το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγουν και οι συμβάσεις έργου που ανανεώθηκαν την 1η Ιανουαρίου- και η "επανατιμολόγηση" των αποδοχών τους με βάση το αντικείμενο της εργασίας τους και το χρόνο απασχόλησης. Επαναξιολόγηση κόστους και κέρδους θα γίνει και για το σύνολο των αθλητικών προγραμμάτων, ενώ κήρυξε και τέλος εποχής για τις "φιέστες" και τα "σώου" της Eurovision.
Ο Π. Γερουλάνος διευκρίνισε ότι η απομάκρυνση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Γ. Λαμπράκου έγινε γιατί διαπιστώθηκε ότι κατείχε ταυτόχρονα με τη θέση του στη ραδιοτηλεόραση και άλλη έμμισθη θέση στον δημόσιο τομέα (και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης). Σημειώνεται ότι προσωρινά χρέη γενικού διευθυντή ενημέρωσης ανέλαβε ο Βασ. Μπίτσης.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην ΕΡΤ, αυτές τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για την πρώτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου, υπό την παρούσα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σημείωσε χαρακτηριστικά τις περικοπές των αμοιβών από 5% έως και 50%, καθώς και για το "κόψιμο" 60 συμβάσεων, λόγω αργομισθίας ή εικονικής εργασίας, τη διακοπή των συμβάσεων για θέσεις συμβούλων, αλλά και την ανανέωση σχεδόν του συνόλου των συμβάσεων που είχαν λήξει ως τη "δικαιότερη και πιο ψύχραιμη λύση.
Ο υπουργός Πολιτισμού περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βρήκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ραδιομέγαρο και υπογράμμισε ότι βασική μέριμνα του νέου οργανογράμματος και της επιλογής του προγράμματος σε ραδιόφωνο και τηλεόραση είναι η ποιότητα και όχι η εμπορικότητα.
Δεν τοποθετήθηκε για το κανάλι της Βουλής, ενώ για το κανάλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρέπεμψε στην αρμόδια υπουργό Κατερίνα Μπατζελή.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

Το Μανωλιό το βάλανε σ' ένα καράβι μούτσο
έλα, έλα, σ' ένα καράβι μούτσο
και βγήκε ένα σκυλόψαρο και του ‘φαγε το μπούτι

Το Μανωλιό το βάλανε να καθαρίζει μύδια
έλα, έλα, να καθαρίζει μύδια
και βγήκε ένα σκυλόψαρο και του ‘φαγε τα χέρια

Το Μανωλιό του δώσανε μια πολυκατοικία
έλα, έλα, μια πολυκατοικία
κι απ' την πολύ τη μοναξιά τραβούσε τα μαλλιά του

Το Μανωλιό το στείλανε ταξίδι για το Βόλο
έλα, έλα, ταξίδι για το Βόλο
και βγήκε ένας μουστακαλής και του ‘πιασε κουβέντα

Όταν γεράσει ο άνθρωπος κι όταν αδυνατίσει
έλα, έλα, κι όταν αδυνατίσει
ούτε να φάει πια μπορεί, ούτε και να χορέψει

Όταν γεράσει ο άνθρωπος του πέφτει το μαλλί του
έλα, έλα, του πέφτει το μαλλί του
του πέφτουνε τα μπράτσα του, του πέφτει και η φωνή του

Σαν θα πεθάνω χέσε με, τα κόλλυβά μου φάτα
έλα, έλα, τα κόλλυβά μου φάτα
και πάλι ξαναχέσε με και πάλι ξαναφάτα
τα κόλλυβά μου φάτα και πάλι ξαναφάτα