Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΣΕ ΟΡΙΑΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ...ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΠΟΤΕ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ...

«Καλές επιδόσεις» έχει το Ρέθυμνο, καθώς συμμετέχει σε όλα τα συστήματα ανακύκλωσης και έχει ΧΥΤΑ και όχι χωματερή αν και στο νησί δεν υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων και ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να ικανοποιήσει άλλο τις ανάγκες των κατοίκων.
Το Ρέθυμνο είναι μία από τις πέντε πόλεις που συμμετέχουν στη δράση της ανακύκλωσης, που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 8 το πρωί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Team FM 102 τόνισε ότι θεωρητικά είναι σε ανάπτυξη το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, αλλά επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν μερικές ανεξέλεγκτες χωματερές και ο ΧΥΤΑ Αμαρίου να έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο.
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, τόνισε ότι ο ΧΥΤΑ Αμασίου, ο οποίος καθημερινά δέχεται 120 τόνους σκουπίδια, βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: