Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ...

«Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη». Αυτή την κατηγορηματική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προβάλλει σήμερα μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ.
Σε άρθρα και ανταποκρίσεις από την Αθήνα για την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, σημειώνεται η αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο όσον αφορά τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού» και ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της».

Σε άρθρο στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» καταγράφονται οι δηλώσεις Παπανδρέου με την άποψη ότι «η εν λόγω δήλωση είναι αποτέλεσμα της νέας κριτικής που άσκησε η ΕΚΤ στον προτεινόμενο από την ελληνική κυβέρνηση νόμο για την αλλαγή της δομής των χρεών των επιχειρήσεων και του αγροτικού τομέα, βασικά σημεία του οποίου θεωρούνται ότι δεν συνάδουν με τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας».
Μεταξύ άλλων, γίνονται επίσης αναφορές στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «αναξιόπιστα φορολογικά στατιστικά στοιχεία», στο έγγραφο της ΕΚΤ για την «πιθανότητα μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη» και στις προειδοποιήσεις των Moody’s ότι «η Ελλάδα και η Πορτογαλία κινδυνεύουν από αργό θάνατο εξαιτίας της χαμηλής ανταγωνιστικότητας».

Αναφορές στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού γίνονται σε αρκετές ηλεκτρονικές σελίδες εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ. Επίσης, το περιοδικό «Business Week» σημειώνει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι «είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να πειστούν οι αγορές για την υγεία της ελληνικής οικονομίας» και ότι «η κυβέρνηση οφείλει να τις καθησυχάσει». Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στο αμερικανικό κανάλι Bloomberg.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MOUNAKI PREZA KAI INDY(MYASS)MEDIA DEN SAS VLEPW NA SXOLIAZETE TA LEGOMENA TOU EPANASTATI KOUNTARDA..GARGARA..MALAKES FEREFWNA ..SAS DINOUN PSIXOULA GIA NA STINETE TOURLA TO KOLARAKI SAS..ADERFARES

Ανώνυμος είπε...

paixnidia twn afentikwn sas einai...gia na daneistoume pio akriva..eidane oti eimaste gia ta mpaza kai peftoun san ta korakia na mas fane....