Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...

Τη διαφωνία τους για την ανατιμολόγηση και τη λίστα φαρμάκων που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εξέφρασε του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κατά τη συνάντηση με την υπουργό Λούκα Κατσέλη.
"Η τιμή των φαρμάκων δεν θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης των 25 αλλά με τις τρεις χαμηλότερες τιμές των χωρών της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένης και της Αγγλίας). Είναι επικίνδυνο και παρακινδυνευμένο να συγκρίνεται η Ελλάδα με χώρες χαμηλότερου ΑΕΠ και αγοραστική δύναμη", δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Δ. Φιλιώτης.
Υποστήριξε δε, ότι με βάση την πρόταση που κατέθεσε ο σύνδεσμος "η τιμή του φαρμάκου θα πάει εκεί που πρέπει", καθώς όπως εξήγησε "η ανατιμολόγηση θα οδηγήσει σε μικρή μείωση τιμών τα περισσότερα φάρμακα και σε ορισμένα φάρμακα θα υπάρξουν αυξήσεις".

Ο κ. Φιλιώτης τόνισε ότι το θέμα των αντιγράφων φαρμάκων δεν συζητήθηκε, διότι η βάση της ανατιμολόγησης είναι τα πρωτότυπα φάρμακα. Σε ότι αφορά στη λίστα φαρμάκων, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ ανέφερε ότι η πρόταση του συνδέσμου είναι να εφαρμοστεί το σύστημα της "διπλής τιμής", δηλαδή να προβλέπεται στη λίστα ελεύθερη τιμή και τιμή για τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως σημείωσε, αν αφαιρεθούν φάρμακα από τα 6.500 που κυκλοφορούν στην αγορά τότε το καθένα από αυτά θα αντικατασταθεί από νεώτερο και ακριβότερο ανεβάζοντας τη φαρμακευτική δαπάνη.
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις του συνδέσμου.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στα αρχιδια μας.

αρκετα φαγανε απο τον ελληνικο λαο.

και τρωνε ακομα βεβαια με χρυσα κουταλια.

να κοπουν μαχαιρι οι τεραστιες και αχρηστες παραγγελιες, η υπερσυνταγογραφηση και η υπερτιμολογηση των φαρμακων.

τελος στην προκλητικη κερδοφορια και χλιδη πια.

Ανώνυμος είπε...

Poso arximalakas maidanos eisai re sy o apo panw...