Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ...

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά. Αδέσποτα ζώα, σκυλιά κυρίως, που γεννιούνται, μεγαλώνουν και αναπαράγονται ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου με τελική κατάληξη τη μαζική δηλητηρίασή τους.
Κι είναι αυτή μια αναπόφευκτη συνέπεια της ολιγωρίας των υπευθύνων για την οριστική λύση του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα η κατάσταση έχει ως εξής:
Δύο φορές τον χρόνο γεννιούνται κουτάβια από τρεις αδέσποτες σκύλες και άλλους τόσους σκύλους, έτσι ώστε σήμερα να υπάρχουν στο Βιοτεχνικό Πάρκο περίπου είκοσι μικρά σκυλάκια, τα οποία ταΐζουν και τους παρέχουν στέγη κάποιοι φιλόζωοι επαγγελματοβιοτέχνες.
Ο φιλοζωϊκός Σύλλογος “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια, έτσι ώστε να θεραπευτούν πολλά ζώα από σοβαρές αρρώστιες, να στειρωθούν, να εμβολιαστούν και να βρεθούν οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν. Όμως αυτά δεν φτάνουν. Η “Μικρή Κιβωτός του Νώε” δεν μπορεί να επωμισθεί άλλο το βαρύ οικονομικό φορτίο της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Βιοτεχνικού Πάρκου, γιατί τα ζώα που χρειάζονται βοήθεια γίνονται όλο και περισσότερα, αφού δεν είναι στειρωμένα και αναπαράγονται διαρκώς.
Και η όλη κατάσταση έχει γίνει ένας φαύλος κύκλος, αφού κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για τη φροντίδα των ζώων αυτών, οι φιλόζωοι ιδιώτες που τα ταΐζουν απευθύνονται για βοήθεια στο Σύλλογό μας. Υπογραμμίζουμε ότι “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” φροντίζει εκατοντάδες ζώα από όλον τον Νομό Χανίων, πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ ετησίως, τα οποία εξοικονομούνται με μεγάλες δυσκολίες.

Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε, ότι η στείρωση όλων των αρσενικών και θηλυκών ζώων είναι επιβεβλημένη και ότι πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν και να πληροφορηθούν ότι επιτέλους αυτή είναι -σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία- αρμοδιότητα του Δήμου, ο οποίος με τη βοήθεια του Συλλόγου των Επαγγελματοβιοτεχνών του Βιοτεχνικού Πάρκου θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και την εμφύτευση μικροτσίπ στα αδέσποτα σκυλιά. Απ’ όσο γνωρίζουμε υπάρχει σχετικό δημοτικό κονδύλι για στειρώσεις.
Ο Δήμος πρέπει εδώ και τώρα ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να προλάβουμε νέες δηλητηριάσεις ζώων και να αποφύγουμε για μια ακόμη φορά τον δημόσιο διασυρμό και τη δυσφήμηση του όμορφου τόπου μας εξαιτίας της βαρβαρότητας ορισμένων.
Ο Σύλλογός μας, “Η Μικρή Κιβωτός του Νώε” έχει ήδη στην κατοχή του ένα μεγάλο οικόπεδο, έκτασης 7.000 τ.μ. και δίνει την ευκαιρία στον Δήμο να λύσει μερικώς το σοβαρό πρόβλημα της προστασίας των αδέσποτων ζώων.
Όταν επιτέλους διευθετηθεί το ζήτημα της χορήγησης άδειας λειτουργίας ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων, τότε θα λυθεί και το πρόβλημα που έθεσε ο αντιδήμαρχος Χανίων κύριος Σαματάς σχετικά με την έλλειψη χρημάτων για τη λειτουργία μόνιμης δημοτικής στέγης των αδέσποτων ζώων του Νομού Χανίων.

Μέχρι, λοιπόν, να βρεθεί μια μόνιμη λύση θα πρέπει να συνεργαστούμε από κοινού, έτσι ώστε οι Δήμοι να παρέχουν χρήματα, οι φιλοζωικοί Σύλλογοι να μεριμνούν για τη θεραπεία, τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται τα αναξιοπαθούντα ζώα και οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στα ζώα, με τα οποία συνυπάρχουμε από καταβολής κόσμου, να στειρώνουν τα ζώα που περιθάλπουν και να μην τα πετούν στον δρόμο μόλις τα βαρεθούν ελαφρά τη καρδία.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Σίλκε Βρόμπελ

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ?