Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΑΤΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ....

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΛΙΓΟ-ΑΚΡΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ- ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ DELTA AIRWAYS,ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΨΑΧΝΕ ΑΦΟΡΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΝΟΣΗΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ...
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ...

Η απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της «Delta Airlines» από τον νεαρό Νιγηριανό έλυσε τα χέρια όλων εκείνων που, απ' ό,τι φαίνεται, είχαν προαποφασίσει την άνευ όρων και προϋποθέσεων εγκατάσταση σαρωτών σώματος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, κόντρα στις προσφυγές που έγιναν από μη κυβερνητικές οργανώσεις και ενάντια στα όσα είχε αποφασίσει, σε ψήφισμά του τον Οκτώβριο του 2008, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το συμπέρασμα προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της «αλληλογραφίας» μεταξύ του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μάριο Ταγιάνι και ευρωβουλευτών, οι οποίοι με ερωτήσεις τους, στις 26 Οκτωβρίου 2009, καλούσαν την Κομισιόν από το Στρασβούργο να υποβάλει πρόταση «για την πλήρη απαγόρευση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε όλους τους αερολιμένες των κρατών-μελών της Ε.Ε.».
Στις ερωτήσεις υπογραμμιζόταν ότι σχετικές προσφυγές για τη μη εγκατάσταση σαρωτών σώματος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έχουν ήδη κατατεθεί, το 2005 και το 2006, στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών «Action on Rights for Children», με το αιτιολογικό ότι «η χρήση σαρωτών σώματος παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας των παιδιών».

Υπενθυμίζονταν δε ότι η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 23 Οκτωβρίου 2008, απορρίπτοντας, με 361 ψήφους 16 και 181 αποχές, σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε., επιχείρησε να βάλει τέλος στα εφιαλτικά σενάρια της εγκατάστασης «σαρωτών σώματος» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.
Από τις διαδοχικές απαντήσεις, όμως, που ο επίτροπος Ταγιάνι έδωσε σε ερωτώντες ευρωβουλευτές, από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2009, προκύπτει ότι η Κομισιόν και οι υψηλά ιστάμενοι στην ιεραρχία της Ε.Ε. είχαν στα «σκαριά», πολύ πριν από την εκδήλωση της απόπειρας του νεαρού Νιγηριανού, έτοιμο σχέδιο για την εγκατάσταση υψηλότατης δαπάνης σαρωτών σώματος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, το κόστος των οποίων θα καλυπτόταν, μάλιστα, από τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κοινοτικός επίτροπος αποκαλύπτει ότι, παρά το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου:
Η Επιτροπή εξετάζει, από τον Δεκέμβριο του 2008, το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει, σε κοινοτικό πλαίσιο, τους σαρωτές σώματος ως μέσο για τους ελέγχους ασφάλειας στα αεροδρόμια, προσβλέποντας μάλιστα και στη δημιουργία νομοθετικής ρύθμισης που θα επέτρεπε την ομοιόμορφη αντιμετώπιση όλων των λεπτομερειών που αφορούν το ζήτημα αυτό.
Η Επιτροπή διοργάνωσε, στις 6 Νοεμβρίου 2008, ημερίδα εργασίας σχετικά με τους σαρωτές σώματος, κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις από κατασκευαστές σε εκπροσώπους αερολιμένων και εθνικών αρχών.
Κατά την Επιτροπή, «από τις παρουσιάσεις αυτές δεν φάνηκε ότι οι σαρωτές σώματος αποτελούν πηγή προβλημάτων για την υγεία, την ιδιωτική ζωή και την αξιοπρέπεια».

Η Επιτροπή αγνόησε τις παροτρύνσεις του Ευρωκοινοβουλίου να ζητήσει τη γνώμη του Ευρωπαίου Επόπτη Προστασίας Δεδομένων και να πραγματοποιήσει επιστημονική και ιατρική αξιολόγηση των ενδεχόμενων επιπτώσεων επί της υγείας αυτών των τεχνολογιών, καθώς και να εκπονήσει έκθεση αξιολόγησης ως προς τις οικονομικές και εμπορικές πτυχές, καθώς και τη σχέση κόστους-ωφέλειας του μέτρου.
Αντίθετα, δημιούργησε μια «ειδική ομάδα σαρωτών σώματος» που συνεδρίασε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 και απέστειλε προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (σ.σ.;) «ερωτηματολόγιο σχετικά με τους σαρωτές σώματος», προκειμένου οι απαντήσεις τους να συμπεριληφθούν «στα πορίσματα ανάλυσης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: