Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΚΑΤΑ ΜΕΤΟΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑ-ΚΟΛΕΓΙΑ

Παρ' ότι η ένταξη των κολεγίων στην μεταλυκειακή εκπαίδευση και η αφαίρεση της ονομασίας τους αναμένεται να προκαλέσουν σωρεία προσφυγών στη Δικαιοσύνη για ηθική και υλική βλάβη, οι ιδιοκτήτες τους επιχειρούν να καθησυχάσουν τους σπουδαστές, υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας δεν επηρεάζουν ούτε τα προγράμματα σπουδών ούτε τα πτυχία τους.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, αφού αναγνωρίζεται ως «τεράστια» η αναστάτωση που προκαλούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Αννας Διαμαντοπούλου, διευκρινίζεται τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, πως:

Ο όποιος έλεγχος στα κολέγια ή η όποια κατάταξή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία σχέση με τα προγράμματα σπουδών τους, τον κανονισμό λειτουργίας τους και τα πτυχία, τα οποία απονέμονται στους αποφοίτους τους, διότι όλα αυτά ελέγχονται από τα συνεργαζόμενα βρετανικά ή άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Τα πτυχία των αποφοίτων των κολεγίων, εφ' όσον έχουν χορηγηθεί από πανεπιστήμια χωρών της Ε.Ε., αναγνωρίζονται πλήρως σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην Ελλάδα με βάση και την ουσιαστική τους αξία αλλά και τις ευρωπαϊκές Οδηγίες (48 του 1989 και 36 του 2005) και τις πολλές και πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τα κολέγια δεν θεωρούνται μέρος του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά του βρετανικού και γι' αυτό υφίστανται τριπλό ποιοτικό έλεγχο από αρμόδιους βρετανικούς οργανισμούς.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο προσόντων (έχει οκτώ επίπεδα), οι απόφοιτοι των κολεγίων που είναι κάτοχοι bachelor εντάσσονται στο 6ο επίπεδο και οι κάτοχοι master στο 7ο επίπεδο, ανεξαρτήτως της πρόθεσης της υπουργού Παιδείας να κατατάξει τους αποφοίτους των κολεγίων σε επίπεδο επαγγελματικών προσόντων χαμηλότερο του επιπέδου 6 που αντιστοιχεί στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου υποστηρίζουν ακόμη πως τα κολέγια δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στη Διά Βίου Εκπαίδευση, αφού «στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, προσφέροντας στους σπουδαστές τους εκπαίδευση τριτοβάθμιου επιπέδου, ίδια με εκείνη που θα ελάμβαναν, εάν σπούδαζαν στα ίδια τα ξένα πανεπιστήμια στο εξωτερικό».
Επαναλαμβάνουν, τέλος, την πρόθεσή τους, τόσο των ιδίων όσο και των σπουδαστών τους για προσφυγή στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην περίπτωση που ζημιωθούν ηθικά και οικονομικά από τις ρυθμίσεις που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας.

ΒΡΕ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ...ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΝΟΥΛΑ...ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: