Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Δύο συνεδριάσεις για το Παλαιστινιακό θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες για το Παλαιστινιακό.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Αμερικανού απεσταλμένου για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, του Νορβηγού υπουργού Εξωτερικών, Γιούνας Γκαρ Στόερε και του Βρετανού Τόνι Μπλερ,όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο χρηματικής ενίσχυσης των Παλαιστίνιων.
"Πρόκειται για μία συνεδρίαση που θα συνεχίσει τη διάσκεψη των δωρητών του παλαιστινιακού κράτους προκειμένου να προβούμε στον απολογισμό των προσπαθειών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κάθριν Άστον.

Την Τετάρτη θα συναντηθεί το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, σε επίπεδο ειδικών απεσταλμένων για τη Μέση Ανατολή, με αντικείμενο την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. "Συνεργαζόμαστε με τις πλευρές προκειμένου να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό με ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα για να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα. Ο λαός του Ισραήλ έχει ένα κράτος, θέλει την ασφάλεια και πρέπει να την έχει. Ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει ένα κράτος, θέλει ένα και πρέπει το αποκτήσει. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι δύο στόχοι ενισχύονται και δεν αλληλοαναιρούνται", τόνισε ο Τζορτζ Μίτσελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: