Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΤΗΝ ΑΝΘΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ...

Έκρηξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου θα προκαλέσει η αύξηση των τιμών των τσιγάρων προειδοποιούν η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας που έκαναν έκτακτη συνέντευξη τύπου.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως η τροπολογία έχει δημιουργήσει αναστάτωση στον κλάδο και πως τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση. Αιτία είναι το μεγάλο ποσοστό του τζίρου των περιπτέρων που προέρχεται από τα προϊόντα καπνού, το 52%.

Όπως υπολογίζουν, βάσει της αύξησης του φόρου οι τιμές θα είναι στα 5,40 ευρώ για τα ακριβά τσιγάρα, 4,00 ευρώ για τα μεσαία και 2,40 ευρώ για τα φτηνά. Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να οδηγήσουν τους καταναλωτές στα φτηνά τσιγάρα, με αποτέλεσμα να χαθούν έσοδα για το κράτος και να υποστεί ζημιά το λιανεμπόριο.
Ειδικότερα οι καπνοπώλες εκτιμούν πως τα φτηνά τσιγάρα των 2,00 ευρώ, που σήμερα έχουν μερίδιο 26% της αγοράς, θα πωλούνται 2,40 ευρώ, θα αποσπάσουν το 80% της συνολικής αγοράς μετά τις ανατιμήσεις. Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική κατάρρευση του κλάδου και την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, έτσι καλούν το κράτος να προβεί σε αλλαγές ώστε να αποφευχθεί αυτό το σενάριο.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ...
ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΓΚΩΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ...
ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΠΟΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΘΙΣΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eγώ προσωπικά στηρίζω την μαύρη αγορά,ψωνίσω μόνο λαθραία και στηρίζω την μαφία.Ψωνίζω cd από τους δρόμους,βοηθάω γενικώς το παραεμπόριο.Γιατί όχι,αφού το ίδιο κάνει και το κράτος;

Pink Floyd είπε...

τωρα θα μας επαναφερει και τα φρουτακια.ηταν αυτα που ειχε καταργησει ο σημιτης επειδη ηθελε να προστατευσει την κοινωνια.βεβαια η επαναφορα τους σημαινει και χρημα για το κρατος.στα τετοια τους η προστασια της κοινωνιας.
andreas-pinkfloyd.blogspot.com