Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ....ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ;;;;

Την επιβολή του πράσινου τέλους εξετάζουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να αποτραπεί στο εξής η αυθαίρετη δόμηση. Τα έσοδα από τα πράσινα τέλη θα διατίθενται για την αναβάθμιση περιοχών με περιβαλλοντικά προβλήματα.
Υπουργείο και Τεχνικό Επιμελητήριο αναγνωρίζουν ότι η διαμορφωμένη κατάσταση σε όλη την επικράτεια με περίπου 700.000 αυθαίρετα κτίσματα και περισσότερους από 1.500.000 κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους δε μπορεί να διορθωθεί με την κατεδάφιση.

Η σχετική ρύθμιση της επιβολής του πράσινου τέλους δεν αντίκειται στην ισχύουσα Νομοθεσία παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζει ότι μετά το 1983 κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν εξαιρείται από την κατεδάφιση .
Νομικοί κύκλοι και κύκλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας εκτιμούν ότι η ρύθμιση του πράσινου τέλους δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού δίνει λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων και έχει περιβαλλοντικό αντισταθμιστικό όφελος.

Η ρύθμιση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, προέβλεπε ότι τα έσοδα από την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων θα καταλήγουν στην κάλυψη τουελλείμματος. Η διαφορετική αντίληψη που διαμορφώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκει σύμφωνους και τους ιδιοκτήτες επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων , Στράτος Παραδιάς. Το σημείο διαφωνίας όμως είναι ο προορισμός του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την επιβολή του προστίμου.

Ο κ. Παραδιάς αναφέρει ότι είναι σημαντικό να διατεθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων, ποσοτικά μεγέθη τα οποία δε μπορούν να διαθέσουν στο σύνολό τους οι ιδιώτες.
Υπουργείο και Τεχνικό Επιμελητήριο, εξετάζουν την δυνατότητα νομιμοποίησης, παράλληλα με ένα πλαίσιο μέτρων που θα αποτρέψει την αυθαίρετη δόμηση. Ο Μάρκος Φραγκιουδάκης αρχιτέκτονας του γραφείου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και Πολεοδομικών Εφαρμογών του ΤΕΕ διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η πρόταση περί νομιμοποίησης αφορά στην εφαρμογή της Νομοθεσίας , η οποία προβλέπει κατά περίπτωση και κατεδαφίσεις και νομιμοποίηση όπου δύναται. « Ό,τι προέκυψε μέχρι σήμερα στη χώρα, οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολιτεία δεν έκανε κανένα έλεγχο στα ανεγειρόμενα κτίρια» τόνισε ο κ. Μ. Φραγκιουδάκης.

Υπέρ της νομιμοποίησης, τάσσονται και οι συμβολαιογράφοι ώστε να επιτρέπεται στο εξής η μεταβίβαση των συγκεκριμένων κτισμάτων.
Απαραίτητη προϋπόθεση η τροποποίηση του Νόμου Τρίτση -1337/83 -για τα αυθαίρετα πρόσθεσε ο Γιώργος Ρούσκας, μέλος του προεδρείου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών.

ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠ'ΟΣΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ...
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ...
ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ 2 ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

1 σχόλιο:

STAVROS είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΑΣΙΚΟΥ Η ΧΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΟΥ.
ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ!!!

ΣΤΑΥΡΟΣ