Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΟΛΠ....ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΔΙΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ;;;

Προθεσμία ως το τέλος Φεβρουαρίου δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στους εργαζόμενους του ΟΛΠ που επιθυμούν να αποχωρήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος εθελούσιας εξόδου.
Το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε στη μετάθεση της ημερομηνίας με το επιχείρημα πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις και να εκδοθούν εγκαίρως οι απαιτούμενες αποφάσεις. Ετσι, όσοι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ το επιθυμούν θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα για την αποχώρησή τους από τον οργανισμό ως και τις 28 Φεβρουαρίου 2010. Εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ως ημερομηνία αποχώρησης ορίζεται, σύμφωνα με την τροπολογία, η 30η Ιουνίου 2010.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης η παροχή προστασίας σε Ελληνες ναυτικούς που υπηρετούν σε πλοία υπό ελληνική σημαία ή σε ξένα, στην περίπτωση εγκατάλειψής τους από τον πλοιοκτήτη και τη μη τήρηση των διατάξεων μισθοτροφοδοσίας. Ειδικότερα, το ΝΑΤ θα καταβάλει αποδοχές μέχρις ενός τριμήνου, ενώ στην περίπτωση εγκατάλειψης των ναυτικών στο εξωτερικό ο επαναπρατισμός τους θα γίνεται με τη φροντίδα της Εστίας Ναυτικών.

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: