Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ,ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει επί μακρόν το Κέντρο Υγείας Καντάνου ζητά ο δήμαρχος της περιοχής, Ευτύχης Δασκαλάκης, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι αντιδράσεις θα είναι εντονότατες, καθώς, όπως τονίζει, η υπομονή της τοπικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί.
Ο κ. Δασκαλάκης απέστειλε νέο έγγραφο για το συγκεκριμένο θέμα στον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Κώστα Δανδουλάκη, το οποίο κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους βουλευτές του Νομού Χανίων, στον νομάρχη Χανίων και στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση του κ. Δανδουλάκη στο αίτημα για επιστροφή στο Κέντρο Υγείας των τριών αποσπασθέντων γιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων. Αίτημα που είχε υποβάλλει εγγράφως ο δήμαρχος Καντάνου, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων, προκειμένου να παρέχεται στοιχειωδώς πρωτοβάθμια περίθαλψη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Σελίνου.

Ο κ. Δανδουλάκης, απαντώντας στο αρχικό έγγραφο του κ. Δασκαλάκη, τόνιζε ότι «κατανοούμε την αγωνία και το ενδιαφέρον σας για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κανδάνου καθώς και των Περιφερειακών του Ιατρείων (Π.Ι.) που βρίσκονται στα όρια του Δήμου σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι ενέργειες μας κατατείνουν προς την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καντάνου».
Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων ανέφερε τα εξής:
«1. Οι τρεις αποσπασθέντες Ιατροί του Κ.Υ. Καντάνου καλύπτουν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου Χανίων. Η παρουσία τους είναι αναγκαία για τη δυνατότητα λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου μας.
2. Επίσης καλύφθηκε η θέση της παραιτηθείσας Ιατρού του Π.Ι. Παλαιόχωρας, ευθύνης του Κ.Υ. Καντάνου με άμεσες ενέργειές μας.
3. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το σύνολο των Π.Ι. όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού να είναι στελεχωμένα και να λειτουργούν όπως προβλέπεται, είτε με την τοποθέτηση νέων ειδικευομένων - αγροτικών Ιατρών είτε με παρατάσεις των ήδη υπηρετούντων.
4. Το προβλεπόμενο τρίμηνο εκπαίδευσης των αγροτικών ιατρών στο Νοσοκομείο Χανίων γίνεται προσπάθεια να ολοκληρώνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να καλύπτονται παράλληλα και οι ανάγκες των Περιφερειακών Ιατρείων».
Καταλήγοντας, ο κ. Δανδουλάκης σημείωσε ότι «στα πλαίσια της εξαγγελθείσας στρατηγικής αναβάθμισης του ΕΣΥ που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτεραιότητα από πλευράς της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων, θα είναι η κατά το δυνατόν ενίσχυση - στελέχωση του Κ.Υ. Καντάνου. Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι οι επισημάνσεις σας βοηθούν στο έργο μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική εποικοδομητική συνεργασία».

Απαντώντας στον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, ο κ. Δασκαλάκης επισημαίνει: «Μου ζητάτε, ουσιαστικά, να κατανοήσω ότι οι τρεις αποσπασθέντες γιατροί, από το Κέντρο Υγείας Καντάνου στο Νοσοκομείο Χανίων, καλύπτουν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του ιδρύματος, καθώς η παρουσία τους είναι αναγκαία για τη λειτουργία σημαντικών Κλινικών και Μονάδων. Καμία αντίρρηση. Να το δεχθώ.
Οφείλετε, όμως, κι εσείς να κατανοήσετε και να δεχθείτε ότι η υπομονή των κατοίκων του Δήμου Καντάνου και της Δημοτικής Αρχής έχει πλέον εξαντληθεί, διότι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας έχει φτάσει, τα τελευταία χρόνια, στο μη παρέκει. Το Κέντρο Υγείας, που καλύπτει ολόκληρη την πρώην επαρχία Σελίνου, αδυνατεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στον ρόλο του, λόγω τόσο της δραματικής έλλειψης προσωπικού, όσο και της μη ενίσχυσης του εξοπλισμού του.
Τα αποτελέσματα της πλήρους εγκατάλειψης τα βιώνουν καθημερινά οι δημότες μας. Κατά συνέπεια, τα λόγια, πλέον, δεν είναι αρκετά. Απαιτούνται πράξεις. Όχι σήμερα. Χθες. Για την κάλυψη των κενών. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για τη στοιχειώδη παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους του ημιορεινού Δήμου μας και όχι μόνο».
Ο κ. Δασκαλάκης προσθέτει ότι «υπό αυτή την έννοια κρούω, για τελευταία φορά, τον κώδωνα του κινδύνου. Η τοπική κοινωνία έχει αγανακτήσει και δικαίως. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Δεν ζητούμε, ούτε επαιτούμε. Απαιτούμε. Απαιτούμε ισονομία, ίση αντιμετώπιση, ίσες ευκαιρίες. Άμεσα. Τώρα. Τόσο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας Καντάνου. Διαφορετικά, πολύ φοβούμαι ότι οι αντιδράσεις, λίαν συντόμως, θα είναι εντονότατες. Και την ευθύνη γι' αυτές θα φέρουν αποκλειστικά τόσο εκείνοι που οδήγησαν το Κέντρο Υγείας Καντάνου σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όσο και αυτοί που αν και γνωρίζουν πλήρως τα προβλήματα δεν προέβησαν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους».

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΑΓΕ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΑΛΑΚΙ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΉΤΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Χανιωτικα Νεα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaxaxax

me th misei ellada na exei tsampa noshleia
xoris na plhronei enshma
theleis kai
dhmosia
ygeia