Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ...

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας με συμμετοχή του δημοσίου και όχι την πώληση των ναυπηγείων σε αραβική εταιρεία, βλέπουν ως μοναδική βιώσιμη λύση οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα', οι Γερμανοί ιδιοκτήτες “κατέληξαν στον αγοραστή της αρεσκείας τους, ενώ απέκλεισαν εντέχνως άλλους υποψήφιους ενδιαφερόμενους”.

Επίσης κατηγορούν τη διοίκηση πως “ με εκβιαστικό τρόπο θέλουν να απαλλαγούν από τις ευθύνες πού έχουν και έναντι της εταιρείας, των εργαζομένων αλλά και έναντι του Ελληνικού Δημοσίου πού είναι η παράδοση των Υποβρυχίων”. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως πριν την μεταβίβαση της εταιρείας πρέπει να απαντηθούν και να λυθούν συγκεκριμένα ερωτήματα όπως:

Αυτό των 161 απλήρωτων επι ενιαμήνου, εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού
Η ανάπτυξη των επισκευών με ταυτόχρονη λύση του προστίμου της Ε.Ε
Της διασφάλισης των θέσεων εργασίας
Της διατήρησης και ανάπτυξης όλων των Δραστηριοτήτων του Ναυπηγείου.
Η αποδεδειγμένη φερεγγυότητα του νέου ιδιοκτήτη και η ύπαρξη συγκεκριμένου 10ετούς πλάνου για όλο το ναυπηγείο.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει πως η δημιουργία ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας με συμμετοχή του δημοσίου είναι η μοναδική βιώσιμη λύση και η πρόταση με προοπτική συνολικής ανάπτυξης της ναυπηγικής βιομηχανίας. Επίσης το σωματείο, μαζί με τη ΓΣΕΕ, τη ΠΟΕΜ και το ΕΚΠ διοργανώνει αύριο 19/1/2010 κοινή συνέντευξη τύπου στις 13.00 μ.μ. στα γραφεία της ΓΣΕΕ για να συζητηθεί το θέμα

ΠΡΕΖΑ TV
18-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.