Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΣΩΠΑ ΡΕ ΨΗΛΕ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;

ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΨΗΛΕ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ;;;
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ;;;
ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΤΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΤΕΛΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΝΤΟ,ΑΛΛΙΩΣ ΧΕΣΤΟ...

Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο θέλουν από την Ελλάδα Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, σύμφωνα με την ανάλυση που έκαναν χθες ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, όταν κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με τον ρόλο των εξοπλισμών.
Κατά τους δύο υπουργούς, Βαγγέλη Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη, στην πλάτη της Ελλάδας κυριολεκτικά παίζεται αυτήν την περίοδο το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοοικονομικών παιχνιδιών. Οι μεν εκτός ευρωζώνης χώρες εκμεταλλεύονται την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας για να υποβαθμίσουν το ευρωπαϊκό νόμισμα σε σχέση με τα δικά τους (στερλίνα, δολάριο κ.λπ.) και οι εντός ευρωζώνης χώρες, ενώ πιέζουν για μείωση των δαπανών για να στηρίξουν το ευρώ, παράλληλα «θα ήταν πάρα πολύ ευχάριστοι εάν διευρύναμε τις αμυντικές δαπάνες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Γενικότερα, τα οικονομικά ήταν το θέμα στο οποίο επικέντρωσαν περισσότερο οι κατέχοντες τους υπουργικούς θώκους στο υπουργείο Αμυνας, στη χθεσινή συνέντευξη-απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και η ενοποίηση των μετοχικών ταμείων των τριών κλάδων σε ένα και δημιουργία ενός δεύτερου για την αστυνομία. Επίσης, έγινε αναφορά και στις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και αφορούν:

Τη δομή δυνάμεων από όπου θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη από περικοπές στρατοπέδων.
Καθιέρωση αυτόνομου προϋπολογισμού για κάθε μονάδα που είναι μεγαλύτερη της ταξιαρχίας.
Αλλαγή του τρόπου διοίκησης.
Αλλαγή του νόμου για τους εξοπλισμούς και επαναξιολόγηση των απαιτήσεων των επιτελείων για προμήθειες.

Στο πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού εντάσσεται και το νέο σχέδιο νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, το οποίο ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στη Βουλή το πρώτο εξάμηνο. Ενας από τους στόχους είναι να μη βγαίνουν στη σύνταξη νεότατοι αξιωματικοί και να αξιοποιούνται εκτός της κεντρικής επετηρίδας.
Ιδιαίτερα για το θέμα των εξοπλισμών δεν έγινε αναφορά σε μείωση ή κόψιμο των εξοπλισμών αλλά για αμυντικές δαπάνες με «κριτήρια εθνικά, στρατηγικά και επιχειρησιακά». Ο υπουργός επιτέθηκε εμμέσως στις ξένες αμυντικές βιομηχανίες υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εφόσον όμως τα αμυντικά συστήματα που παραδίδονται είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν υπογραφεί.

Το επόμενο θέμα, στο οποίο σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ,είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Οπως είπε ο υπουργός, ήδη έχουν προχωρήσει οι αλλαγές στο θέμα της θητείας. Από την αρχή του χρόνου τα ονόματα όλων όσοι καλούνται να υπηρετήσουν μπαίνουν στο διαδίκτυο. Ο καθένας μπορεί, χρησιμοποιώντας ως κωδικό τον αριθμό του στρατιωτικού του μητρώου, να εισέρχεται στο σύστημα, στη δική του μερίδα, να προσθέτει προσόντα που έχει αποκτήσει και θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο να αξιολογηθούν, να θέσει προβλήματα που έχει, προσωπικά, οικογενειακά ή άλλα, ζητώντας μια συγκεκριμένη μεταχείριση στο πλαίσιο του νόμου.
Τέλος, οι υπουργοί αναφέρθηκαν στην πολιτική που ακολουθείται από την πλευρά της Ελλάδας σε επίπεδο ΝΑΤΟ τόσο για τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο όσο και για το θέμα του διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας, που θα πρέπει να είναι Ελληνας και με υποδιοικητή Αμερικανό.

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: