Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2010

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ...

Η κίνηση της κυβέρνησης να επαναφέρει τρεις φόρους (κληρονομιάς, γονικών παροχών και δωρεών) με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη, την καθιστά υπόλογη πρώτα πρώτα απέναντι στο ακροατήριό της γιατί προεκλογικώς ο Γ. Παπανδρέου είχε επανειλημμένως δεσμευτεί ότι η πρακτική των άσχετων τροπολογιών προσβάλλει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και θα εγκαταλειφθεί.
Μάλιστα είχε σημειώσει ότι με τη συμπεριφορά αυτή κλονίζεται η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και τους πολίτες, η αποκατάσταση της οποίας, είχε σημειώσει με έμφαση, θα είναι πρώτης προτεραιότητας επιδίωξη για το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, δείχνει προχειρότητα στους χειρισμούς, γιατί το μέτρο θα μπορούσε να ληφθεί σε άλλο χρόνο, χωρίς να προκαλέσει αντιδράσεις.

Επίσης η συγκεκριμένη μεθόδευση υποφέρει και ως προς τη συνταγματικότητά της, σύμφωνα με ορισμένες προσεγγίσεις, και η διάσταση αυτή αναμένεται να απασχολήσει σύντομα το μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά της η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικώς. Είναι, πάντως, χαρακτηριστική η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου στις σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο Γ. Πεταλωτής καταδίκασε την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, αδυνατώντας, όμως, να εξηγήσει γιατί και η σημερινή ακολουθεί την ίδια ρότα.

ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: