Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του με την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος του δικηγόρου στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξαπάτηση των πολιτών”.
“Χιλιάδες νέοι στο επάγγελμα δικηγόροι θα βρεθούν στο στόχαστρο των τραπεζών, των εταιριών ασφάλισης αυτοκινήτων και των εργολαβικών - κατασκευαστικών εταιριών, αφού θα τους αναγκάζουν εκβιαστικά να αναλαμβάνουν τις υποθέσεις τους με ελάχιστη αμοιβή”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Μανώλης Λαμτσίδης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΣΘ, ο πληθωρισμός του επαγγέλματος στην Ελλάδα έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού για τα περίπου 10,5 εκατομμύρια πληθυσμού αντιστοιχούν 45.000 δικηγόροι, όταν στη γειτονική Τουρκία η αντίστοιχη αναλογία είναι 70.000 στα 70 εκατομμύρια κατοίκων.
Ακόμα, ο μέσος όρος των παραστάσεων που ανέλαβαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το 2009 οι δικηγόροι (με μέσο όρο από 5 έως 10 χρόνια στο επάγγελμα) ήταν 16,66 και μόλις 7,56 για τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα (από 1 έως 5 έτη). Τα μέλη της διοίκησης του ΔΣΘ είπαν ότι τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι νέοι συνάδελφοί τους αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα επιβίωσης, αφού για κάθε παράσταση στο ειρηνοδικείο, ή στο πρωτοδικείο, πληρώνονται με 67 ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: