Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2010

ΠΕΖΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ..ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΕΖΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ...

Πεζή καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τραγική συνέπεια τον θάνατο 36χρονου μοτοσικλετιστή.

Η απόφαση που εξέδωσε χθες το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακή από νομικούς κύκλους, καθώς σπανίως πεζός οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρότι η Τροχαία αρκετές φορές έχει επισημάνει πως η κίνηση πεζών κάθετα στους δρόμους αποτελεί αιτία τροχαίων.
Το δυστύχημα έγινε τον Ιουνίο του 2006 στη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Χαλκέων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μία εφοριακός κινήθηκε κάθετα στην Εγνατία και όχι πάνω στη διάβαση πεζών, την ώρα που κινούνταν στο δρόμο ο 36χρονος μοτοσικλετιστής, πατέρας δύο παιδιών. Όπως προέκυψε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, από τις καταθέσεις δύο αυτοπτών μαρτύρων, η πεζή με την κίνηση ζιγκ ζαγκ που έκανε επί της οδού Εγνατία ανάγκασε τον οδηγό να κάνει μοιραίο ελιγμό για να την αποφύγει, με αποτέλεσμα του οποίου ήταν να πέσει στο δρόμο και να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,
Η πεζή, τα στοιχεία της οποίας είχαν βρεθεί επειδή και η ίδια τραυματίστηκε ελαφρά από τη σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα, ισχυρίστηκε στην απολογία της πως δεν αντιλήφτηκε τι ακριβώς συνέβη, επειδή εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν αυξημένη και πολλά άτομα διέσχιζαν το δρόμο από το ίδιο σημείο. Το δικαστηριο την έκρινε ενοχή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: