Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

ΞΕΒΡΑΖΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ...ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ...

Τέσσερα άτομα, το πιθανότερο μετανάστες που προσπάθησαν να μπουν κρυφά στη χώρα μας, βρέθηκαν νεκροί το τελευταίο διήμερο σε ακτές της Ροδόπης και του Εβρου.
Συγκεκριμένα, νεκρά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην παραλιακή περιοχή της Κυανής Ακτής και της Χιλής Αλεξανδρούπολης, δύο άτομα. Πρόκειται για έναν άντρα 50-55 ετών, λευκό με ύψος 1,80 που βρέθηκε στις 9 π.μ. στην περιοχή της Κυανής Ακτής από ψαρά που ψάρευε εκείνη την ώρα και για μια γυναίκα 25-35 ετών μελαμψού χρώματος, με μαύρα μαλλιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρέθηκε από διερχόμενο περαστικό σε παραλία γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών, όταν αρχικά ειδοποιήθηκαν πως στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης ξεβράστηκε το άψυχο σώμα ενός άντρα και στη συνέχεια μιας γυναίκας. Ταυτόχρονα, στη θαλάσσια περιοχή των Πετρωτών και στον Ιμερο Ροδόπης βρέθηκαν άλλα δύο πτώματα, ενός τριαντάχρου και ενός 25χρονου, αγνώστων λοιπών στοιχείων σε προχωρημένη αποσύνθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα πτώματα ενδέχεται να είναι λαθρομετανάστες, οι οποίοι λόγω του άστατου καιρού και των μποφόρ της θάλασσας να πνίγηκαν στα ανοιχτά του Θρακικού πελάγους, όταν βούλιαξε η βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί αντίστοιχα στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την υπόθεση αυτή το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο τραγικός θάνατος τεσσάρων ακόμα μεταναστών έρχεται να αποδείξει ότι η μετανάστευση εξαθλιωμένων ή προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που ενισχύει την απάνθρωπη καταστολή στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας σε βάρος των μεταναστών. Αυτή η πολιτική χρησιμεύει μόνο στον έλεγχο της εισροής ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κατά καιρούς η πλουτοκρατία».
Και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ: «Ο θάνατος τεσσάρων ακόμη μεταναστών-προσφύγων στα σύνορα της χώρας μας δείχνει ότι παραμένει κυρίαρχη επιλογή η υλοποίηση των πολιτικών για την Ευρώπη-φρούριο, των "στρατοπέδων συγκέντρωσης", του εφιάλτη της Frontex και των νεκρών στα σύνορα.
Στην αυγή του 2010, η υιοθέτηση μιας δημοκρατικής και ανθρωπιστικής μεταναστευτικής πολιτικής που θα δίνει τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματα στους μετανάστες συνανθρώπους μας είναι επιτακτική και αναγκαία».

ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: