Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ...ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ;;;;

Η απειλή των κλειστών εθνικών οδών, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν, όσον αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Αν και προς το παρόν εκτιμάται ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο που θα μπορούσε να στηρίξει πολυήμερες κινητοποιήσεις, δύο δεδομένα προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Από τη μια τα μηνύματα αυξανόμενης δυσαρέσκειας που φτάνουν από την ύπαιθρο και από την άλλη το γεγονός ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση έχει την άδεια από την Ε.Ε. τυπικά να προχωρήσει στην καταβολή εθνικών ενισχύσεων, όπως έχουν ήδη κάνει η Γαλλία, η Ολλανδία και η Γερμανία. Η απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών να κλείσει την εθνική οδό σε σημεία της Στερεάς Ελλάδας στις 15 Ιανουαρίου, αποδίδεται από κυβερνητικές πηγές σε παιχνίδι μεταξύ συνδικαλιστών που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να κατοχυρώσουν τη θέση του «αρχηγού». Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστές -«ακόμη και αυτοί που ήδη έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις» τονίζουν φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου βόρειας Φθιώτιδας κ. Βάιο Γκανή, ο οποίος μάλιστα πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ- είχαν συναντηθεί με την υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή στις 3 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δομοκό συζητώντας όλα τα ανοιχτά θέματα.

Πάντως, τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την κατάσταση στην ύπαιθρο είναι άκρως ανησυχητικά. Προ τριών εβδομάδων, μάλιστα, ο κ. Γ. Παπανδρέου άκουσε τους -προερχόμενους από την περιφέρεια- εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας να τον πληροφορούν ότι γίνονται δέκτες πολλών παραπόνων από την εκλογική τους βάση.

Ως προς την έκταση και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, πολλά θα κριθούν και από την απόφαση την οποία θα λάβει από την ερχόμενη εβδομάδα η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας. Το Σάββατο πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων 17 Συντονιστικών Επιτροπών, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση των αγροτών. Σύμφωνα με δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Χρήστου Σιδηρόπουλου, οι όποιες αποφάσεις για κινητοποιήσεις αφορούν τα τέλη του μήνα. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη, τόνισε ότι «μετά τόσα χρόνια κινητοποιήσεων ήρθε η ώρα και οι δύο πλευρές να επιχειρήσουν να λύσουν τα προβλήματα, που είναι πολλά, με τη λογική».

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντιτείνουν ότι δεν είναι δυνατόν να προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις σε τούτη την κρίσιμη στιγμή και μάλιστα ενώ ακριβώς στις 25 Ιανουαρίου έχει εξαγγελθεί διάλογος για τα αγροτικά θέματα με οκτώ θεματικές ενότητες. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι αγρότες έτυχαν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους πολίτες και εισήχθησαν μάλιστα σε όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των προηγούμενων μηνών, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το επίδομα αλληλεγγύης και τον ΦΠΑ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΑΦΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: