Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΑΥΣΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΤ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥΣ;;;;

"Επειδή το καρτοτηλέφωνο δεν λειτουργούσε, ζητούσα από έναν αστυνομικό να πάρω ένα τηλέφωνο από αυτό του γραφείου. Το ζήτησα δύο-τρεις φορές και τον άκουγα να λέει «μαλάκα», «γαμώτο» και άλλα. Μπήκε τότε στο κρατητήριο και μου έδωσε δύο χαστούκια και με έβγαλε από το κρατητήριο. Εγώ νόμιζα ότι θα με πήγαινε στο τηλέφωνο. Πράγματι, εκείνος με πήγε στο γραφείο, αλλά έκλεισε την πόρτα και έβγαλε το κλομπ. Στο γραφείο βρίσκονταν άλλοι τρεις αστυνομικοί με στολή, οι οποίοι κοιτούσαν.
Ο αστυνομικός με χτύπησε με το κλομπ στο αριστερό μπράτσο αρχικά και σε άλλα σημεία του σώματός μου. Αντέδρασα και τον έσπρωξα στον τοίχο, όπου τον συγκράτησα εκεί και τον ρωτούσα στα ισπανικά γιατί με χτυπούσε. Τότε σηκώθηκαν οι άλλοι τρεις και με χτυπούσαν όλοι μαζί με κλομπ, κλοτσιές και μπουνιές.
Μετά από δέκα λεπτά όπου με χτυπούσαν και οι τέσσερις μαζί και εγώ ούρλιαζα, ήρθαν από τη σκάλα και άλλοι τρεις, που φορούσαν αλεξίσφαιρα και με χτυπούσαν και οι επτά μαζί. Πριν αρχίσουν να με χτυπούν οι τρεις αστυνομικοί, μου έβαλαν χειροπέδες.
Περίπου στις 16.00 ήρθε κάποιος, απ' ό,τι κατάλαβα ανώτερός τους, και είπε κάτι στα ελληνικά και οι αστυνομικοί με πήραν σηκωτό μιας και δεν μπορούσα να περπατήσω και με έβαλαν ξανά στο κρατητήριο.
Μετά, ο πρώτος αστυνομικός μου ξαναέβαλε χειροπέδες, με κάθισε στον πάγκο και άρχισε πάλι να με χτυπά. Σταματούσε αυτός και με χτυπούσαν οι υπόλοιποι.
Πριν με πάνε στο κελί, μου έδωσε ένα χαρτί και μου ζήτησε να το υπογράψω όπως και έγινε. Από περίπου τις 17.00 χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα νωρίς το πρωί ήμουν μέσα στο κελί ξαπλωμένος και το βράδυ έκανα εμετό και έφτυνα και αίμα."

Γ.Ε. - ειδικός φρουρός: «Δεν έχω γνώσεις δικονομίας»
«Μπαίνοντας στον προθάλαμο των κρατητηρίων, σε ένα παγκάκι καθόταν ένας κρατούμενος, αν θυμάμαι καλά φορώντας χειροπέδες και δύο αστυνομικοί τον χτυπούσαν με κλοτσιές, γροθιές και μία ελαστική ράβδο σε διάφορα σημεία του σώματος. Σε ερώτηση γιατί τον χτυπούν, μας απάντησαν ότι επιτέθηκε στον σκοπό, ήταν αντιδραστικός και προσπάθησε να φύγει.
Αποχωρήσαμε διότι δεν είχαμε άλλη αρμοδιότητα εκεί και θεωρώντας ότι όλες οι ενέργειες ήταν ενδεδειγμένες. Στο Σώμα υπηρετώ μόλις τρεις μήνες, η εμπειρία μου είναι μηδαμινή και δεν έχω γνώσεις δικονομίας».

Μ.Ε. - αστυφύλακας: «Αποχώρησα, διότι δεν είχα κάποια αρμοδιότητα»
«Είδα κάποιον άνθρωπο να φωνάζει προκλητικά και μετά τον ειδικό φρουρό Α.Π. να τον χτυπάει με την αστυνομική ράβδο. Ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι του επιτέθηκε προσπαθώντας να αποδράσει και τον δάγκωσε στο χέρι και ήδη είχε αναφέρει σχετικά στον αξιωματικό Υπηρεσίας για τον σχηματισμό δικογραφίας. Αποχώρησα διότι δεν είχα κάποια αρμοδιότητα και ούτε υπήρχε συμπλοκή, θεωρώντας ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο».

Σ.Δ. - ειδικός φρουρός: «Δεν του ασκήθηκε βία»
«Ακουσα φωνές και τον Α.Π. που φώναζε βοήθεια, έσπευσα και είδα τον κρατούμενο να έχει πέσει πάνω του, πήρα τις χειροπέδες και του τις πέρασα. Τον ηρεμήσαμε και τον βάλαμε να καθίσει. Ημουν παρών, δεν του ασκήθηκε βία, γι' αυτό και αποχώρησα».

Α.Π. - σκοπός κρατητηρίου: «Αρνούμαι τις κατηγορίες»
«Αρνούμαι τις κατηγορίες και δεν επιθυμώ να εισέλθω τώρα στην ουσία της υπόθεσης για την οποία κατηγορούμαι, αλλά θα το κάνω αυτό μόλις συμβουλευτώ δικηγόρο».

«Τον ακούγαμε να κραυγάζει από πόνο»
Συγκρατούμενος του θύματος στο Α.Τ. Ακροπόλεως, αυτόπτης μάρτυρας, καταθέτει ότι ο σκοπός του κρατητηρίου μετέφερε τον Χιλιανό σε ένα χώρο, κλείνοντας την πόρτα πίσω του.
- «Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα από εκεί και πέρα. Για μισή ώρα περίπου ακούγαμε τον Χιλιανό να φωνάζει δυνατά, να κραυγάζει από πόνο και πολύ φασαρία από χτυπήματα και φωνές αστυνομικών ή άλλων».

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ,ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010


enet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ela re man, 20xrona paidia einai sthn hlikia moy.
Toso neoi omws 8a pane fylakh epeidh h8elan ta kahmena na 3espasoun thn magkia toys 'h na thn dei3oyn?
(Les kai ginontai mono sthn Elladitsa kati tetoia, alla 8a moy peis se alles xwres, isws perissotero politismenes kai oxi polla
"arrwsta muala", timwroyntai autoi pou symperiferontai etsi me apota3h kai dikasthria mia kai kalh, den uparxei to sunh8ismeno ellhniko styl "ela filarako mia teleutaia eukairia sou dinoume na isiwseis" kai paei legontas...)

Alla nta3ei, krima einai ta palikaria mas ths ELAS, 8a klaine manes kai paterades an mple3oun xeirotera me dikasthria kai istories... :-P
Astous dwsoun mia eykairia akomh, mpas kai baloun mualo(?),
afou bghke poy bghke h ypo8esh ston aera...
Kai epishs, den nomizw na mhn katagrafoyn autes oi pra3eis ston proswpiko tous fakelo.
Etsi? :-P

LonDonerThunDer

Ανώνυμος είπε...

mayro apo tin xili proti fora vlepo.