Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Μεγαλώνει μήνα το μήνα η απαισιοδοξία των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών ενώ βαθαίνει η κρίση στην οικονομία της περιοχής, όπως αποτυπώνεται στη μέτρηση του δείκτη Northern Greece Business Index 500 ( NGBI 500, www.ngbi500.gr ) για το μήνα Δεκέμβριο 2009, που καθιέρωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων-ερευνών INTERVIEW.

Ο δείκτης καταγράφει μεταξύ άλλων ότι αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θεωρούν ότι η κατάσταση της επιχείρησής τους θα είναι χειρότερη στους επόμενους έξι μήνες. Το ποσοστό αυτό ανέβηκε το Δεκέμβριο στο 33% έναντι 28% το Νοέμβριο και 16% τον Οκτώβριο. Στο πεδίο της απασχόλησης προκύπτει ότι μειώνονται, έστω και οριακά οι επιχειρήσεις που τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν να προσλάβουν προσωπικό, ενώ αυξάνεται σημαντικά η προοπτική των απολύσεων. Στο σχετικό ερώτημα το 19% απαντά ότι σχεδιάζει να απολύσει προσωπικό, το 70% να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό προσωπικού και μόνο το 11% δήλωσε ότι σχεδιάζει προσλήψεις.
Στο ερώτημα σχετικά με τον τζίρο, που πέτυχαν οι επιχειρήσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009 και εάν αυτός κινήθηκε θετικά, αρνητικά ή παρέμεινε ο ίδιος, καταγράφεται εντυπωσιακή διεύρυνση αυτών που δηλώνουν πως οι πωλήσεις τους συρρικνώθηκαν. Το ποσοστό αυτών φτάνει στο 45%, έναντι 35% τον Νοέμβριο.
Αναλύοντας τα αποτέλεσμα του NGBI 500 Δεκεμβρίου 2009 κατά κλάδο, προκύπτει ότι οι εμπορικές και οι μεικτές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τις χειρότερες επιδόσεις, όσον αφορά στην κατάσταση τους, με τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: