Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ...ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;;;

Το στρες στην εργασία θα μπορούσε να στοιχίσει στη Γαλλία το 2007 από 1,9 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών περίθαλψης, εκείνων που σχετίζονται με τις απουσίες, το κλείσιμο επιχειρήσεων και των πρόωρων θανάτων, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ασφάλειας και της Ecole Nationale des Arts et Metiers που μελέτησαν μακροοικονομικά δεδομένα από εθνικούς λογαριασμούς ή στοιχεία δημόσιας υγείας και επιδημιολογικές έρευνες στον ενεργό πληθυσμό των 27,8 εκατομμυρίων ανθρώπων με στόχο να "αξιολογήσουν το κοινωνικό κόστος του άγχους στην εργασία σε ολόκληρο το έθνος".
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πραγματικά στοιχεία είναι πιθανώς πολύ υψηλότερα, καθώς ορισμένοι τύποι του στρες ή ασθένειες που δε συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη. Για τη μελέτη ελήφθη υπόψη μόνο ένας παράγοντας του στρες -η εργασιακή πίεση- ή η τεταμένη κατάσταση στην εργασία, που ορίζεται από το συνδυασμό των ισχυρών πιέσεων και την έλλειψη αυτονομίας στην εργασία.
Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι ανάμεσα στις ασθένειες που σχετίζονται με το εργασιακό στρες είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η κατάθλιψη και ορισμένες μυοσκελετικές παθήσεις. Στην Γαλλία ο διάλογος για το εργασιακό στρες επανήλθε στο προσκήνιο μετά από ένα κύμα αυτοκτονιών το 2009 στην France Telecom. Στο τέλος του Δεκεμβρίου, οι 80.000 από τους συνολικά 102.000 εργαζόμενους του ομίλου απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το στρες.

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: