Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

ΟΜΟΦΩΝΟ ΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ...

Υπέρ της σύστασης νέας εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου τάσσονται τα κόμματα στη Βουλή, με διαφορετικό όμως σκεπτικό το καθένα.
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της προηγούμενης εξεταστικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι «η ΝΔ λέει ναι μόνο και μόνο διότι δεν θέλει να δώσει την αίσθηση ότι θέλει να συγκαλύψει ο,τιδήποτε». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν λέει «ναι σε μια γενικευμένη διερεύνηση, γιατί αυτό αποτελεί δημοκρατικό ολίσθημα των κοινοβουλευτικών θεσμών. Δεν μπορεί όταν αλλάζει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να λέμε ότι η προηγούμενη Βουλή αποφάσισε λάθος.
Από τη ΝΔ δόθηκε επίσης η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με το τί πρέπει να κάνει το Δημόσιο, προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης, η κυβέρνηση έχει στα χέρια της 110 μέρες αυτή την απόφαση και ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, είπε ότι η πρόταση για εξεταστική δεν είναι πράξη πολιτικής εκδίκησης, αλλά πράξη δημοκρατίας. «Δεν έλαμψε η αλήθεια, οι ευθύνες δεν προσωποποιήθηκαν. Η βούληση των πολιτών είναι να διερευνηθεί η υπόθεση και η Βουλή δεν πρέπει να κωφεύει. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο εγκάρδιο ‘ναι’, να στείλουμε ένα σαφές και νηφάλιο μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, υποστήριξε ότι η νέα εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση «ουσιαστικά και σε βάθος σε όλες τις πτυχές της». Η ίδια πρόσθεσε ότι το σκάνδαλο «δεν μπορεί να κλείσει χωρίς ενόχους και χωρίς τιμωρία. Υπήρξε απόπειρα συγκάλυψης από την προηγούμενη κυβέρνηση που θα πρέπει να αποκαλύψουμε».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει υπέρ, όχι μόνο για αυτή την εξεταστική, αλλά και όλα τα υπόλοιπα θέματα που θα έρθουν. «Από εμπειρία, ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν διορθώνονται. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις υποθέσεις αυτές ως αντίβαρο στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της».
Υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εκφράζοντας όμως τις επιφυλάξεις του για τα αποτελέσματα της.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέρριψε ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα τόσο για τις ευθύνες που έχουν στις μεγάλες υποθέσεις που συγκλόνισαν, όπως είπε, το πανελλήνιο, όσο και για τη στάση που τήρησαν σε ότι αφορά την αποκάλυψη της αλήθειας.
Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσουκάλης, είπε και αυτός ότι «θα πρέπει να διερευνήσουμε τις πτυχές που δεν έχουν διερευνηθεί και να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα».

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ 1) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,Ή ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ
2) ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: