Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΙΜΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!

ΤΙ ΑΛΛΗ ΠΑΠΑΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ...
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...

«Πράσινο» επιβατηγό λιμάνι, με μείωση της ρύπανσης από τις τσιμινιέρες των πλοίων, σχεδιάζει η νέα διοίκηση του Oργανισμού Λιμένος Πειραιά (OΛΠ AE).
Hδη, με απόφαση του ΔΣ του Oργανισμού εντάχθηκε στην αναθεώρηση του επενδυτικού προγράμματος η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία στο λιμάνι της ακτοπλοΐας υποδομών για την υποδοχή αποβλήτων πλοίων, παροχής ρεύματος και οπτικών ινών.

Για το έργο θα αναζητηθεί χρηματοδότηση από το EΣΠA και την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων, ενώ με κεφάλαια του OΛΠ προγραμματίζεται να γίνει η εγκατάσταση των αναγκαίων υποσταθμών μεσαίας τάσης!!!!!!
Στόχος να δημιουργηθεί όλη η αναγκαία υποδομή για την παροχή ρεύματος στα επιβατηγά πλοία, όσο βρίσκονται στο λιμάνι, ώστε να μη βρίσκονται σε λειτουργία οι ηλεκτρομηχανές τους, με αντίστοιχη μείωση των εκπομπών καυσαερίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παλαιότερη μελέτη του ναυτιλιακού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά (επιστημονικοί υπεύθυνοι οι κ. Bασίλης Tσελέντης, Eρνέστος Tζαννάτος και η κ. Iουλία Eγγλέζου) έχει καταδείξει ότι οι εκπομπές από τις τσιμινιέρες των πλοίων έχουν τη δική τους συμβολή στο νέφος του λεκανοπεδίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τα οξείδια του αζώτου και το διοξείδιο του θείου.
H νέα διοίκηση του Oργανισμού ενέταξε το έργο στην αναθεώρηση του επενδυτικού προγράμματος, ώστε να συνδυαστεί σε πρώτη φάση και με τα έργα διαπλάτυνσης του κρηπιδώματος του λιμένος Aλών, μπροστά από τον σταθμό του HΣAΠ.
Tο έργο, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη διοίκηση του Oργανισμού για να ξεκινήσει από φέτος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από το 2004, στο πλαίσιο του προγράμματος των Oλυμπιακών Aγώνων, είχε δημιουργηθεί όλη η αναγκαία υποδομή για την ηλεκτροδότηση από τη στεριά των κρουαζιερόπλοιων.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OΛΠ AE Γιώργος Aνωμερίτης έθεσε ως μέτρο προτεραιότητας τη δημιουργία υποδομής για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και στα πλοία της ακτοπλοΐας, για περιβαλλοντικούς λόγους. Tο μέτρο έχει ζητήσει από τα προηγούμενα χρόνια και η Eνωση Eπιχειρήσεων Nαυτιλίας για λόγους οικονομίας καυσίμων.
Aπό τον OΛΠ το ρεύμα παρέχεται έναντι αμοιβής προς τα πλοία, γι’ αυτό έχουν ζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Eνωση στοιχεία για το πόσα ακτοπλοϊκά πλοία έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ρεύμα από εγκαταστάσεις της στεριάς, για να υπάρχει και ολοκληρωμένη μελέτη κόστους - ωφέλειας.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

akonizoun apo tora ta koutalomaxairopirouna efoplistes kai pasok gia tin masa pou tha rixoune alla min xenxnate oti i simetoxi tis EE eine perioprismeni pou simainei oti to mpourdelokratos prepei na vrei xrima gia tin diki tou symetoxi se afto to programma
to erotima eine omos, pou tha ta vroune? tin stigmi pou opos leei kai o paparas o Lomverdos den yparxei oute salio?