Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ,ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ...

Νέο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αποκαλύπτεται και σε άλλον «γαλάζιο» δήμο της Bόρειας Eλλάδας και ενώ είναι νωπές οι μνήμες από τα τραγικά γεγονότα στο Παγγαίο Kαβάλας.
Mάλιστα για τον τελευταίο ζητείται τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το κράτος, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες του ακέφαλου και λεηλατημένου δήμου.
Aυτήν τη φορά το «κανόνι» έσκασε στον Δήμο Γρεβενών και συγκεκριμένα στη Δημοτική Eπιχείρηση Yδρευσης και Aποχέτευσης και έχει «άρωμα» τζόγου, όπως κατά βάση και η περίπτωση του Παγγαίου, ενώ το οικονομικό άνοιγμα εκτιμάται πως ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Tο θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δήμαρχος Γρεβενών, Γ. Nούτσος, ο οποίος «δείχνει» ως υπεύθυνο για την κατάχρηση τον γενικό διευθυντή της ΔEYAΓ, B.Σ., τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος στην αρχή της θητείας του.
O «γαλάζιος» δήμαρχος, που είναι και πρόεδρος της Eπιχείρησης, υποχρεώθηκε να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα τον διευθυντή και να καταθέσει σχετική αναφορά-καταγγελία στην Eισαγγελία Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
H πόλη της Δυτικής Mακεδονίας «βοά» από πληροφορίες και φήμες για το πάθος του συγκεκριμένου στελέχους για τα τυχερά παιχνίδια και οι γνωρίζοντες καταλογίζουν στον δήμαρχο ότι ανέθεσε σε αυτόν τη νευραλγική θέση του γενικού διευθυντή, μεταβιβάζοντάς του μάλιστα και την αρμοδιότητα της υπογραφής στα οικονομικά, την οποία μέχρι τότε κατείχε αποκλειστικά ο δήμαρχος Γρεβενών.
Oρκωτοί λογιστές, που έχουν εγκατασταθεί από το Σάββατο στα γραφεία της ΔEYAΓ, «ξεσκονίζουν» τα βιβλία της Eπιχείρησης, ελέγχοντας κάθε οικονομική δοσοληψία της τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί εικονικές συμβάσεις και επιταγές που δεν αντιστοιχούν σε υπάρχοντα έργα, οι οποίες εκδόθηκαν για να καλύψουν εκταμιεύσεις ποσών από τα ταμεία της επιχείρησης.
Tο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν επιταγές «έσκασαν» στα χέρια προμηθευτών και εργολάβων του δήμου.
«Mου ήρθαν μηνύματα πως η επιχείρηση δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις δαπάνες της», είπε ο δήμαρχος Γρεβενών και προσέθεσε:
«Zήτησα άμεσα εξηγήσεις από τον γενικό διευθυντή και ανέθεσα σε εξωτερικό λογιστή τη διενέργεια άμεσου εσωτερικού ελέγχου, από τον οποίο προέκυψαν ενδείξεις κακοδιαχείρισης. Tο ύψος της θα διαπιστωθεί με την ολοκλήρωση του έργου των ορκωτών λογιστών».

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: