Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ...

Μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), επισημαίνοντας ότι πολλές επιχειρήσεις κοντά στα εργοτάξια
βρίσκονται πλέον στα όρια της χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΕΘ, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί εσχάτως, οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να είναι σημαντικές: μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στο 2014 αντί των αρχικών εκτιμήσεων για το 2012.
"Ζητούμε τη διερεύνηση και απόδοση αξιόποινων πράξεων στους υπαίτιους της Μετρό Θεσσαλονίκης-Αττικό Μετρό Α.Ε. ή/και της κοινοπραξίας κατασκευαστικών εταιριών του έργου ή/και παντός άλλου υπευθύνου", υπογραμμίζεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς.

Χθες συνεδρίασε για δεύτερη φορά η συντονιστική επιτροπή των επαγγελματιών, που θίγονται από τις εργασίες, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΕΘ.
Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελο Γαλούση, εξετάστηκε η πορεία επίλυσης των προβλημάτων, που είχαν τεθεί στην εταιρία με την μορφή υπομνήματος.
Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι έγιναν θετικές κινήσεις, όπως ο φωτισμός των εργοταξιακών καταλήψεων στην οδό Μοναστηρίου και το άνοιγμα διάβασης στην ίδια περιοχή.
Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο σταθμό του μετρό στην Ανάληψη, όπου τα προβλήματα είναι σημαντικά, ο κ. Γαλούσης γνωστοποίησε ότι θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή (δεν υπάρχουν αρχαία), ώστε να μειωθεί ο χρόνος των εργοταξιακών καταλήψεων.
«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον διευθυντή της Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελο Γαλούση. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν. Η μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στα όρια της χρεοκοπίας. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: