Παρασκευή, Ιανουαρίου 01, 2010

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...


Ενα έλλειμμα 720.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν η αιτία της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη με δράστες τους δύο ταμίες του δήμου, όπως προέκυψε από ολιγόωρη έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Καβάλα. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν για ένα «πρωτοφανούς αγριότητας οργανωμένο έγκλημα από ανθρώπους της διπλανής πόρτας με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τις Αρχές και να πιστέψουν ότι είναι έργο επαγγελματιών δολοφόνων». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 47 και 48 χρόνων, σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου προκειμένου να τον εκδικηθούν για τις πιέσεις που τους ασκούσε να επιστρέψουν τα χρήματα και για να αποδώσουν μετά θάνατον σε αυτόν τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή Νέας Περάμου Καβάλας. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί οκτώ φορές από υποπολυβόλο ούζι στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε δεχτεί πολλαπλά κτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Την υπόθεση ανέλαβαν να διερευνήσουν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αλέξης Μπίτζης ο οποίος είχε πολυετή θητεία στο Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης και Κωνσταντίνος Σιμούδης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε πρώτη φάση είχαν την εντύπωση ότι η επίθεση αυτή είναι έργο πληρωμένων δολοφόνων. Σημειωτέον ότι στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας έχουν γίνει την τελευταία 10ετία επτά τέτοιου τύπου δολοφονικές ενέργειες από τις οποίες οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ωστόσο στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, και κυρίως ο τρόπος που πυροβολήθηκε το θύμα, ο οποίος έδειχνε «προσωπικό μίσος», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αξιωματικοί, τους οδήγησε να αναζητήσουν τους δράστες στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του δημάρχου.

Η έρευνα εστιάστηκε στο ζήτημα του μεγάλου ελλείμματος που είχε εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από ορκωτούς λογιστές στον Δήμο Παγγαίου. Οπως ανέφεραν χθες οι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά. Το μεγαλύτερο, όμως, ποσό περίπου 600.000 ευρώ φαίνεται ότι είχαν αφαιρέσει οι δύο ταμίες. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ταμίες είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αγορά πολυτελών κατοικιών και ΙΧ, ενώ φαίνεται ότι ξόδευαν μεγάλα ποσά τη νύκτα.

O ι αστυνομικοί ανέκριναν για πολλές ώρες τους δύο ταμίες οι οποίοι ομολόγησαν την εγκληματική ενέργεια. Οπως ανέφεραν, σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που άρχισε- στις 15 Δεκεμβρίου- ο έλεγχος στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου από τους ορκωτούς λογιστές. Το πυροβόλο όπλο οι δύο δράστες φαίνεται να το «ενοικίασαν» αντί 5.000 ευρώ από 37χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη. Οι δύο ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στον δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου, υποτίθεται, να τους βοηθήσει σε έκδοση δανείου το οποίο θα λάμβαναν για να καλύψουν την «τρύπα» στο ταμείο του δήμου. Εκεί του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Οπως ομολόγησαν, επέστρεψαν δύο φορές στον τόπο του εγκλήματος. Την πρώτη για να κρύψουν το πτώμα του δημάρχου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και τη δεύτερη για να καθαρίσουν το αυτοκίνητο και τον χώρο από τα ίχνη τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό - όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ότι οι δύο ταμίες πήραν μαζί τους τα παπούτσια του θύματος για να μην εντοπιστούν πιθανόν πάνω τους βιολογικό υλικό ή άλλα στοιχεία.

ΤΩΡΑ,ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...


ΠΡΕΖΑ TV
1-1-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λιγο χαρτάκι, λίγο στοιχηματάκι, λίγο η οικογένεια να μη γκρινιάζει, λίγο η φιλεναδίτσα,,, ξέρεις ποσο εύκολα τρώγονται?

Ανώνυμος είπε...

Να τους κατασχέσουν τις περιουσίες όχι μόνο αυτές που έκαναν από την κατάχρηση του δημοσίου χρήματος αλλά και όποια άλλη περιουσία διέθεταν πριν και να μπει ο καθένας από αυτούς τουλάχιστον για 25 χρόνια στην στενή...

Ανδρέας είπε...

Με την αποκέντρωση της εξουσίας στους Δήμους αντί για καλύτερα η διαφθορά εξαπλώθηκε. Τώρα αν προσθέσεις ότι σ' αυτούς έχουν υπαχθεί και οι πολεοδομίες (που κατείχαν τη πρωτιά στη διαφορά) τρέχα γύρευε. Αν δε ως δημότης είσαι εκτός κυκλώματος την έβαψες. Και εκεί που ασκούσαμε κριτική στην κεντρική εξουσία ξαφνικά γέμισε η Ελλάδα διεφθαρμένους δικτατορίσκους με όλους τους παρατρεχάμενους που "ενδιαφέρονται" για τα κοινά όπως τα αρπακτικά. Και με δημοτική αστυνομία σε λίγο, ποιός τους πιάνει...

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι Δήμοι της χώρας είναι άντρα διαφθοράς. Οι Δήμαρχοι και οι υπάλληλοι έχουν ξεσαλώσει για το ποιος θα φάει τα περισσότερα. Τα πλαστά τιμολόγια των εργολάβων και μηχανηματάδων πάνε και έρχονται. Συνεχώς κόβονται πλαστά τιμολόγια για διευθετήσεις χειμάρρων και αποκαταστάσεις που δεν γίνονται ποτέ αλλά τα τιμολόγια κόβονται και τα χρήματα μπαίνουν στις τσέπες των εμπλεκομένων. Υπάρχουν υφυπουργοί που για να δώσουν χρήματα πχ σε μια ομάδα ζητάνε από δημάρχους πλαστά τιμολόγια για να δικαιολογήσουν την δαπάνη. Αν δεν αφαιρεθεί πλήρως η οικονομική εξουσία και δεν εφαρμοστεί διπλογραφικό σύστημα δημόσιου λογιστικού που θα το διαχειρίζονται υπάλληλοι άσχετοι με την περιοχή δεν πρόκειται να μπει τάξη. Είδατε μένος τα τελευταία χρόνια δασκάλων και καθηγητών και άλλων μισθισυντήρητων να γίνουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι;

prince serengeti είπε...

H ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ.ΟΣΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΕΣ ΘΑ ΤΡΩΣ.ΓΙΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ&ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ&ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΑΣ ΕΣΥ Η΄΄ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΤΑΙ;

1. Ο συχωρεμένος δεν ήξερε τι κλέβανε οι ταμίες;
2. Μόλις το ανακάλυψε γιατί δεν το κατήγγειλε;
3. Τους βοηθάει να καλύψουν τη υπεξαίρεση με δάνειο από υποθήκη των σπιτιών τους.
4. Πείθει ότι δεν πήρε τίποτα ο Δήμαρχος;