Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ...

ΑΝΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ,ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ...ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΩΡΩΝ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ ΤΟΥΣ...
Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...Ή ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

Την έντονη αντίδραση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, προκάλεσε η ενέργεια ατόμων του αντιεξουαστικου χώρου να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης στην παλιά πόλη των Χανίων.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος έκανε λόγο για σαφή παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.
«Χθες, όλως ξαφνικά, δυνάμεις του αντιεξουσιαστικου χώρου, μη πανεπιστημιακοί όπως και οι ίδιοι δηλώνουν, κατέλαβαν την Πρυτανεία και δήλωσαν πως εμείς δεν έχουμε σχέση με το Πολυτεχνείο, δεν είμαστε φοιτητές, αλλά απαιτούμε να μας δώσετε πίσω το μέγαρο Παπαδοπέτρου και να σταματήσει και η εργολαβία στη Μεραρχία. Αυτό αποδεικνύει αυτό, που ισχυριζόμαστε πάντοτε, ότι δεν είναι φοιτητές αυτοί που κυριαρχούν στο παιχνίδι του Μεγάρου Παπαδοπέτρου», δήλωσε ο κ. Γρυσπολάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξωπανεπιστημιακοί κατέλαβαν το κτήριο της Πρυτανείας με αίτημα το κτήριο Παπαδοπέτρου στο κέντρο της πόλης να επιστραφεί εκ νέου για τις ανάγκες των κοινωνικών κινημάτων.

Το συγκεκριμένο κτήριο, επί 2,5 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη από φοιτητές, που το χρησιμοποιούσαν ως κέντρο ενημέρωσης και εκδηλώσεων. Τις ημέρες των γιορτών, η Πρυτανεία εγκατέστησε σε αυτό εργολάβο, προκειμένου να ανακαινισθεί και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Πολυτεχνείου. Τότε υπήρξε μια πρώτη αντίδραση με ανακοίνωση του ενιαίου συλλόγου φοιτητών αλλά και διανομή φυλλαδίων στους πολίτες, ενώ χθες εκδηλώθηκε και η κίνηση της κατάληψης του κτηρίου της Πρυτανείας από την ομάδα των αντιεξουσιαστων. Τα άτομα αυτά τοποθέτησαν λουκέτα στις εξωτερικές πόρτες, ανάρτησαν πανό για την κατάληψη στην πρόσοψη του κτηρίου και έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τείχους.
Όπως ανακοίνωσαν οι καταληψίες θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Πρυτανείας, μόνο όταν επιστραφεί το κτήριο Παπαδοπέτρου.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σήμερα ο πρύτανης, η κατάληψη της Πρυτανείας προκαλεί το ουσιαστικό σταμάτημα όλων των λειτουργιών του ιδρύματος και μάλιστα στην αρχή του έτους.
«Επιθυμία μας είναι να λήξει αυτή η υπόθεση. Να φύγουν, μακάρι να μας πουν αυτή τη στιγμή ότι έφυγαν, να καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωνα να διαλύουν ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και βέβαια αυτή είναι μια κατάφορη παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου», τόνισε ο κ. Γρυσπολάκης.

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα Κολέγια δεν υποβαθμίζουν τα δημοσια πανεπιστημια. Αυτο το κανουν ηδη οι "φοιτητες" και μαλιστα τα καταφέρνουν μια χαρα.
Εχω μερικες απορίες:
Κατελαβαν την πρυτανεια επειδη θελουν αυτο το κτηριο "για τις ανάγκες των κοινωνικών κινημάτων". Αν τους ενδιεφερε το επιπεδο σπουδουν δεν θα επρεπε να απαιτουν το κτηριο να δωθει για "πανεπιστημιακη" χρηση? (ερευνα, μαθηματα, εργαστηρια κτλ)
Οταν σταματουν την λειτουργεια του πανεπιστημιου (οπως λεει ο πρυτανης) δεν υποβαθμιζουν την "δωρεαν παιδεια¨που ζητουν??
Αν, λεω τωρα, αν το ασυλο υπάρχει για την ελευθερη διακινηση ιδεων δεν θα επρεπε να προστατευεται ΚΑΙ η ελευθερη παρακολουθηση μαθηματων??
Ακομα και αν θεωρησουμε οτι ολοι οι καθηγητες ειναι κορυφαιοι, αυτα τα μαλακισμενα διαλυουν τα πανεπιστημια. Δεν γινεται οποιος γουσταρει για οτι μαλακια σκεφτει να κλεινει το πανεπιστημιο ή να θεωρει δικαιωμα του να καταλαμβανει καποιο κτηριο. ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτα οχι για να υπερασπιστω τα κολεγια αλλα για να δειξω το παραλογο των πραξεων σας.
Και υποβαθμιζεται τα πανεπιστημια και ζητατε να μην ξεφυγει κανεις απο την μιζερια σας. Εσεις δημιουργείτε το πεδιο που επιτρεπει στα κολεγια να εχουν παρον και μελλον.