Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2010

ΣΕ 200.000 ΑΤΟΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΟΗΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ,ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ...

Πολλές χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις μάχες που μαίνονται ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες στην Υεμένη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία υπολογίζει
τον αριθμό των εσωτερικών μεταναστών σε 200.000.

"Σήμερα υπολογίζουμε πως λόγω της ένοπλης σύγκρουσης έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους περίπου 200.000 άνθρωποι από το 2004", δήλωσε εκπρόσωπος της UNHCR.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τις δυνάμεις αλ Χούτι δεν έχουν κοπάσει, αναφερόμενος στη σύγκρουση στις βόρειες περιοχές της χώρας που εντάθηκε από τον περασμένο Αύγουστο.
Οι εσωτερικοί πρόφυγες της Υεμένης ζουν σε καταυλισμούς ή καταφεύγουν σε μη εμπόλεμες ζώνες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα εξεύρεσης στέγης.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Αμπού Μπακρ αλ Κούρμπι δήλωσε ότι οι αρχές διαπραγματεύονται την απελευθέρωση πέντε Γερμανών και ενός Βρετανού που απήχθησαν πριν από έξι μήνες και κρατούνται όμηροι στη Σάαντα της βόρειας Υεμένης.
"Οι όμηροι εντοπίστηκαν στη Σάαντα", προπύργιο των σιιτών ανταρτών της αίρεσης Ζαΐντί και "βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους", δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Σαναά, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει άλλα στοιχεία "προκειμένου να μη γίνει ζημιά στην υπόθεση".
Οι πέντε Γερμανοί, ένα ζευγάρι και τρία παιδιά, και ο Βρετανός κρατούνται όμηροι από τον Ιούνιο. Τα πτώματα δύο Γερμανών και ενός Νοτιοκορεάτη που είχαν απαχθεί την ίδια εποχή, ανακαλύφθηκαν λίγο μετά την απαγωγή τους.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΥΣΗ ΜΑΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: