Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2010

ΦΟΡΑΓΕ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ...

Αλεξίσφαιρος (!) τρομοκράτης μετέφερε σε σακ βουαγιάζ την ισχυρότατη βόμβα στο κτίριο που στεγάζει την Εθνική Ασφαλιστική, στον Νέο Κόσμο. Στην ειδική αίθουσα... προβολών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ειδικοί αναλυτές είδαν και ξαναείδαν όσες ενδιαφέρουσες εικόνες κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του κτιρίου.
Δεν είδαν το πρόσωπο του βομβιστή αφού φαίνεται ότι φορούσε κράνος, ωστόσο ελπίζουν σε κάποια συμπεράσματα από την εκτύπωση εκατοντάδων μεγεθυμένων φωτογραφιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές των εικόνων που καταγράφηκαν από την κάμερα είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο κρανοφόρος βομβιστής την ώρα της επιχείρησης φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο, το οποίο τον εμφανίζει ιδιαίτερα σωματώδη.
Η «λεπτομέρεια» που παρατήρησαν ύστερα από αλλεπάλληλες προβολές του βίντεο, σημαίνει ότι τα μέλη της λεγόμενης νεο-τρομοκρατίας, πέρα από την ανησυχία και τη σύγχυση που έχουν προκαλέσει στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, παίρνουν μέτρα ασφαλείας ίδια με των διωκτών τους, για την περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς.
Η κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις κινήσεις του βομβιστή βρισκόταν, κυριολεκτικά, πάνω από το κεφάλι του. Και όμως όλες οι κινήσεις του για την τοποθέτηση της βόμβας, δείχνουν να αδιαφορεί παντελώς για το ηλεκτρονικό μάτι που τον κατασκοπεύει!
Σίγουρος ότι το μαύρο κράνος και ο φωτισμός της νύχτας τον «προστατεύουν», φαίνεται να προχωρά και να φτάνει κάτω από την κάμερα, στο σημείο που είχε προεπιλεγεί για να αφήσει το σακ βουαγιάζ.

Οπως περιέγραψε στην προκήρυξή της και η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», η προσέγγιση έγινε από τη συμβολή της οδού Γαλαξία με τη λεωφόρο Συγγρού, στο πλάι του κτιρίου. Με δεδομένο ότι είχε προηγηθεί κατόπτευση του χώρου από τους δράστες της επίθεσης, οι τέσσερις που πήραν μέρος στην ενέργεια είχαν δει την κάμερα αλλά δεν έδωσαν σημασία.
Αλλωστε γνωρίζουν ότι η Αντιτρομοκρατική διατηρεί πλέον σε ειδικό χώρο τρία βίντεο, που πάντα δείχνουν σκιές μέσα στη νύχτα πριν από ανάλογες εκρήξεις που σημειώθηκαν στο παρελθόν.

Οπως τις εικόνες που καταγράφηκαν στο υπουργείο Οικονομικών το 2005 με έναν κρανοφόρο βομβιστή του «Επαναστατικού Αγώνα» πάνω σε μοτοποδήλατο, την εικόνα του σωματώδους επίσης βομβιστή που μπαίνει φορώντας κράνος στον προθάλαμο της Eurobank στην Αργυρούπολη, ενώ έχουν καταγραφεί και σιλουέτες τρομοκρατών από κάμερα ασφαλείας της Σίτι Μπανκ στην Κηφισιά, τον περασμένο Μάρτιο.
Από τις προηγούμενες... βιντεοσκοπήσεις η Αντιτρομοκρατική ήξερε ότι στην ομάδα κρούσης του Ε.Α. εμφανίζονται συνήθως ένας ψιλόλιγνος άνδρας (ύψος 1.80-1.85 μ.) ή ένας κοντύτερος πιο σωματώδης. Αδυνατούν όμως ακόμη να ταυτίσουν τα πρόσωπα με αυτό που εμφανίζεται τώρα, λόγω των φυσικών προβλημάτων της νυχτερινής λήψης.

Ετσι στο ερώτημα που καίει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, αν δηλαδή μετείχαν στην αναβαθμισμένη για τα έως τώρα μέτρα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», που έχουν ως δημοσιοποιημένη στρατηγική τους αυτού του είδους τις επιθέσεις σε μεγάλους οικονομικούς στόχους, δεν μπορεί να απαντηθεί από το βίντεο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο έχει στη διάθεσή του στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας ατόμων που μετέχουν στις τελευταίες ενέργειες των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Ως αφετηρία του νέου κύκλου ερευνών προβάλλουν κάποια ευρήματα μετά τη βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε στην προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως. Στην προκήρυξη εκείνη για πρώτη φορά, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο συντάκτης της αναφέρθηκε σε «τερροριστές», που τώρα πρόσθεσε στο λογότυπο της οργάνωσης. Αφήνουν να εννοηθεί ότι γνωρίζουν κάποια πράγματα για τους δράστες εκείνης της επίθεσης και σύντομα θα προχωρήσουν και για τη βόμβα στην Εθνική Ασφαλιστική.

Την εβδομάδα που πέρασε η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε σε μία ακόμη σύλληψη νεαρού, που θεωρεί μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», επειδή αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε CD ROM, μέσα στη γνωστή «γιάφκα» του Χαλανδρίου. Ενώ στην ΕΛ.ΑΣ. περίμεναν ότι μετά την έφοδο στο Χαλάνδρι και τη σύλληψη έως τώρα 6 νεαρών, η οργάνωση θα σιγούσε για λίγο, βλέπουν το ακριβώς αντίθετο: Αλώβητοι «πυρήνες» γιγαντώνονται και βρίσκουν για τα καλά «επαφή» με μέλος άλλης οργάνωσης που διαθέτει τεχνογνωσία για κατασκευή μηχανισμών υψηλών προδιαγραφών. Μια τέτοια βόμβα, που ακούστηκε από τη Λ. Συγγρού στον Βύρωνα και την Κηφισιά, εξερράγη στον πλαϊνό τοίχο του κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Την πατρότητα της επίθεσης διεκδίκησε αμέσως με προκήρυξη σε ιστοσελίδα η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», όπως πρόσθεσε στην τελευταία προκήρυξη.

Ο ίδιος ο συντάκτης της προκήρυξης, από την πλευρά του, αποκαλύπτει την αλήθεια έως ένα σημείο μόνο: «Αυτή η αναβάθμιση, γράφει, ήταν προϊόν συνεργασίας πυρήνα μας και συντρόφων στο πλαίσιο της επαναστατικής εξέλιξης...». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία πιστεύει ότι με αυτή την καμουφλαρισμένη, έστω «ομολογία», επιβεβαιώνεται η εκτίμηση που κυριαρχεί εδώ και ένα χρόνο, ότι δηλαδή οι νέες οργανώσεις μέσω συνδέσμων έχουν επαφή με ένα άτυπο «διευθυντήριο», στο οποίο δεν μετέχουν περισσότερα από δύο ή τρία άτομα και τα οποία δεν λαμβάνουν μέρος στις επιθέσεις καμιάς επιμέρους ομάδας. Αυτοί είναι, κατά την αστυνομία, που ανέλαβαν να «επουλώσουν» τους «Πυρήνες» και με «νέο αίμα» να τους οδηγήσουν έως την Εθνική Ασφαλιστική... Οταν η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο υπό ανέγερση αστυνομικά τμήματα, σε Πεντέλη και Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (καλοκαίρι του 2009), ο συντάκτης της προκήρυξης είχε αναφέρει ότι οι επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο «δοκιμαστικής περιόδου που έχουμε ανοίξει με σκοπό την εξέλιξη και την επεξεργασία των μέσων που χρησιμοποιούμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας»!

ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2010


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: