Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ...

Τον δρόμο των αγωγών για τον κλειστό δρόμο των Τεμπών ετοιμάζονται να πάρουν φορείς και επιχειρηματίες, οι οποίοι πλήττονται από τον παρατεινόμενο αποκλεισμό των επιχειρήσεών τους και την οικονομική ζημιά που υφίστανται.
Κατ' αρχάς, οι συγκοινωνιακοί φορείς, όπως το ΚΤΕΛ Λάρισας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αλλά και λεωφορειούχοι, φορτηγατζήδες και ιδιοκτήτες ταξί, στρέφουν το βλέμμα τους στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία, λόγω της αύξησης του κόστους των μεταφορών.
Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, Βασ. Μανδηλάς, ήταν κατηγορηματικός: «Θα στραφούμε δικαστικά κατά της εταιρείας, ανεξάρτητα του πορίσματος για την αιτία της κατολίσθησης», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Νίκος Ρώμνιος, ανέφερε ότι οι θεσσαλικές επιχειρήσεις που είδαν τα μεταφορικά τους έξοδα να αυξάνονται, «περιμένουν στη γωνία» για το πόρισμα, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν ήδη μηνύματα επιχειρηματιών για μαζική προσφυγή με αγωγές και μηνύσεις, είτε κατά συγκεκριμένου υπαιτίου, εφόσον αυτός κατονομάζεται στο πόρισμα, είτε κατά παντός υπευθύνου, αν δεν επιρρίπτονται συγκεκριμένα οι ευθύνες.
Να σημειωθεί βεβαίως ότι αρκετές επιχειρήσεις εξετάζουν πλέον σοβαρά τη μετακύλιση του «κόστους των Τεμπών» στις πλάτες και τις τσέπες των καταναλωτών...
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, Γιώργο Σαγρή, περισσότερες από 600 επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των παραλίων του νομού Λάρισας, πλήττονται από τη φονική κατολίσθηση στα Τέμπη. Ορισμένες εξ αυτών έχουν προχωρήσει ήδη σε απολύσεις προσωπικού, ενώ σε άλλες οι υπάλληλοι εκτελούν πλέον μόνο καθήκοντα φύλαξης των καταστημάτων, αφού πελάτης δεν πατάει.

Ειδικά τα καταστήματα στην είσοδο της κοιλάδας (κοντά στα διόδια που έχουν πλέον καταργηθεί), αλλά κι εκείνα του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής έχουν ρημάξει! «Μαύρες γιορτές κάναμε. Τα έξοδά μας τρέχουν, την ώρα που τα ταμεία μας είναι άδεια. Η τελευταία είσπραξη του μαγαζιού ήταν 7 ευρώ την ημέρα της κατολίσθησης των βράχων. Η αποκατάσταση της κοιλάδας των Τεμπών είναι εθνικό ζήτημα και όμως αποσιωπάται», λέει ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Δημ. Σκρέτας.
Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι παράλιοι Δήμοι Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών, καθώς αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα τροφοδοσίας, μετακινήσεων των δημοτών τους, ακόμη και διάθεσης των απορριμμάτων τους!

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: