Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ;;;;

Δεν παραβιάζει το Σύνταγμα η νομοθετική διάταξη που προβλέπει την επιβολή προστίμου για τη διατήρηση αυθαίρετων κτισμάτων μέσα σε δάσος, δασική ή αναδασωτέα έκταση.
Σύμφωνα με το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ρύθμιση του νόμου 2145/1993, που επιβάλλει ειδική αποζημίωση ανά τετραγωνικό μέτρο για τη διατήρηση αυθαιρέτου σε δασική έκταση, είναι σύμφωνη με το άρθρο 24 του Συντάγματος. Το πρόστιμο επιβάλλεται από τους δασάρχες στο πλαίσιο της υποχρέωσης του κράτους για αποκατάσταση της καταστραφείσας δασικής έκτασης και περιλαμβάνει αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί και πριν από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου νόμου.

Οι δικαστές έκριναν ότι η αποζημίωση αυτή δεν συνιστά φόρο ή οικονομικό βάρος κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος και όπως τονίζουν στην απόφασή τους (4252/2009), θεσμοθετήθηκε με σκοπό να αποτρέψει την ανέγερση αυθαίρετων κτισμάτων μέσα σε δάση. Επιπλέον, η επιβολή τσουχτερών προστίμων καθιστά ασύμφορη οικονομικά τη διατήρηση των αυθαιρέτων.
Η υπόθεση που εκδίκασε το ανώτατο δικαστήριο αφορούσε την έκδοση πρωτοκόλλου επιβολής ειδικής αποζημίωσης από τον δασάρχη Πάρνηθας ύψους περίπου 32.000 ευρώ για τη διατήρηση αυθαιρέτου 46 τ.μ. σε αναδασωτέα έκταση στο Δήμο Φυλής. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου δικαιώθηκε, αλλά το ΣτΕ ανέτρεψε την απόφαση με το σκεπτικό ότι η αποζημίωση δεν είναι αντίθετη στη συνταγματική διάταξη.

ΜΠΕΡΔΕΜΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ...
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ....ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟΥΣ;;;
ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΘΑ ΧΤΙΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: