Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην κωμόπολη Ροζάρνο της Καλαβρίας, ύστερα από τον τραυματισμό αλλοδαπού εργάτη, την περασμένη Πέμπτη. Σήμερα, σημειώθηκε νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας, με τον λιθοβολισμό μετανάστη.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες, όταν τρεις Ιταλοί που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν τον ξένο εργάτη, Το περιστατικό προκάλεσε την εξέγερση των μεταναστών που εργάζονται στα χωράφια της περιοχής. Έκαψαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα αξιώνοντας την αποβολή των αλλοδαπών από την περιοχή. Περισσότεροι από εξήντα άνθρωποι, ανάμεσά τους και αστυνομικού τραυματίστηκαν.

Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο απομακρύνθηκαν από την περιοχή του Ροζάρνο, τουλάχιστον τριακόσιοι μετανάστες, οι οποίοι πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά, σε κέντρα πρώτης υποδοχής, που ανήκουν και στην Καθολική Εκκλησία. Οι αρχές διαβεβαίωσαν τα ΜΜΕ ότι δεν προγραμματίζουν μαζικές απελάσεις.
Στην υπόθεση παρενέβη το Βατικανό. Καταδίκασε τη χρήση βίας και κατήγγειλε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν και εργάζονται οι μετανάστες. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι ξένοι εργάτες στα χωράφια της Καλαβρίας δουλεύουν δέκα με δώδεκα ώρες την ημέρα, ανασφάλιστοι και με μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 25 ευρώ. Ευθύνη για την κακομεταχείριση των μεταναστών και τα βίαια επεισόδια έχει και η μαφία, που είναι πανίσχυρη στην περιοχή.

ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: