Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ BONUS ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

Κόβουν μπόνους και αυξάνουν μισθούς για τα διευθυντικά τους στελέχη οι τράπεζες, σαν επακόλουθο της κρίσης, σύμφωνα με έρευνα εταιρείας που έγινε σε τράπεζες της ευρώπης και των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 80% των τραπεζών και ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν πως μείωσαν ή θα μειώσουν τα μπόνους και τα βραχυπρόθεσμα κίνητρα που έδιναν μέχρι τώρα στο προσωπικό τους.
Το 65% από αυτές αύξησαν τις κανονικές αποδοχές ενώ το 88% μείωσε τη συμμετοχή των μπόνους στην μισθοδοτική τους πολιτική.

Οι τράπεζες είχαν κατηγορηθεί κατά κόρον, για υπερβολικά ρίσκα με γενναία μπόνους στα στελέχη τους, αλλά μόλις το 41% ανέφερε πως μείωσε σημαντικά τα ετήσια μπόνους ενώ το 64% δηλώνει πως μείωσε σημαντικά τα μακροχρόνια μπόνους.
Τέλος, οι αμερικάνικες εταιρείες έχουν τα πρωτεία με 60% στο να παίρνουν πίσω “υπερβολικές” αμοιβές που είχαν πληρώσει στα στελέχη τους, με την δικαιολογία των "ειδικών συνθηκών" προφανώς λόγω κρίσης. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες φαίνεται να εφαρμόζουν αυτή την πρακτική κατά 35%.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: