Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2010

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΗ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ GRANDE DAME ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ...ΦΤΑΙΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΤΟΕΙΔΩΝ;;;


Στις 2 Ιανουαρίου ένα gay ζευγάρι δέχτηκε παρατήρηση από σερβιτόρο του Grande Dame επειδή φιλήθηκε. Ο σερβιτόρος είπε ότι αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Όπως ήταν φυσικό το ζευγάρι ενοχλήθηκε και ζήτησε να δει την ιδιοκτήτρια. Εκείνη όταν εμφανίστηκε είπε τα χειρότερα. Απόρησε πως κατάντησε το μαγαζί της να έχει τόσους gay και δεν καταλαβαίνει αυτήν την κατάντια, ενώ είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει τους gay στο μαγαζί της όποιο κι αν είναι το κόστος για την επιχείρησή της. Το gay ζευγάρι δεν πτοήθηκε και αρνήθηκε να φύγει. Ακολούθησε λογομαχία στην οποία συμμετείχαν και γύρω θαμώνες υποστηρίζοντας το ζευγάρι. Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων του μαγαζιού είναι gay άντρες και ότι το Grande Dame βρίσκεται στην οδό Περσεφόνης στο Γκάζι, ίσως την πιο gay friendly περιοχή της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται καταγγελίες ακόμα και για σοβαρότερα περιστατικά για το συγκεκριμένο κατάστημα, την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του προσωπικού και της ιδιοκτήτριας του απέναντι σε άτομα λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
Ως γνωστόν, οι ισχύουσες διατάξεις δεν λειτουργούν αποτρεπτικά (3304/2005 άρθρο 16). Απαιτούμε από την πολιτεία να διευρύνει την προστασία κατά των διακρίσεων στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών.

ΟΛΚΕ

Διαβαστε επισης το κειμενο το e-lawyer:
Ίση μεταχείρηση στην παροχή υπηρεσιών και αγαθών


Μαλιστα,οπως διαβαζουμε στο Βημα,
το θεμα με το εν λογο μαγαζι ειναι γνωστο απο πέρυσι!!!
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=67&artid=251089&dt=18/01/2009


ΠΡΕΖΑ TV
4-1-2010

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο χαρακτηρισμός ενός δρόμου ως ο πιο guy friedly της χώρας είναι καθαρά φασιστικός. Όσο ομοφοβική είναι η συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας αλλά τόσο ομοφοβική είναι και η συμπεριφορά ορισμένων που "διαλαλούν" τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις έξω απο τα σπίτια μας, προσφέροντας δωρεάν "μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης" στα παιδιά μας. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το Γκάζι είναι friendly, μόνο τα geto ειναι guy ή straight friendly.

Ενας κάτοικος στο Γκάζι

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, δεν είναι ''guy'' friendly, είναι ''gay'' friendly. :-)
Όσο γιά τη συμπεριφορά, δείχνει απλώς το ότι η Ελληνική κοινωνία είναι τριτοκοσμική. Τι πάει να πει ''gay'', ''straight'', ''bi'', ή ό,τι είναι ο καθένας;
Άσε πόσοι είναι gay και το παίζουν straight...
Η περίπτωση όπου θα δεχόμουν να δυσανασχετήσει κάποιος, θα ήταν όταν του την πέφτει ένας gay χωρίς εκείνος να είναι.
΄Οχι όμως αν ένας gay φιλήσει το σύντροφό του μέσα σε ένα μαγαζί. Στο κάτω κάτω, έκφραση αγάπης είναι. Δεν παρενόχλησε κανέναν ο άνθρωπος.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Απευθύνεις προσωπικούς υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή "δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται καταγγελίες" ???

Δι' αντιπροσώπου έχεις σχηματίσει αυτή την αντίληψη ή έχεις προσωπική εμπειρία;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Χρήσιμο λινκ από το μπλογκ MANIFESTOGR. Εκεί που πριν ένα χρόνο, ο manifesto είχε γράψει την άποψή του σχετικώς με την αντίληψη που πρέπει να επικρατεί σε βραδινά μαγαζιά διασκέδασης.

Άλλο αυτό όμως, και άλλο η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι για να μας πείσουν ότι οι ιδιοκτήτριες διακατέχονται από ομοφυλοφοβικά σύνδρομα. ΔΕΝ είναι έτσι, απλώς οι κυρίες υπενθυμίζουν την πολιτική του μαγαζιού τους σε ζευγάρια KAΘΕ πιθανής σύνθεσης που, κατά την κρίση τους, επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά. Αυτό ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν συνιστά διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Είναι ξεκάθαρο.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος κατοικει στο Λονδινο ας παει καμια βολτα στην περιοχη City of Westminster/West End και συγκεκριμενα στην γειτονια Soho να δει εκει τι γινεται με gay και λεσβιες (χωρις παρεξηγηση). :-P

Τωρα αν η συγκεκριμενη οδος στο Γκαζι ειναι μερος που συγκεντρωνονται ομοφιλοφιλοι, ας ειναι, δλδ αυτοι δεν εχουν δικαιωματα;
Και στην τελικη λαθος στην ανθρωπινη φυση ειναι, δεν φταιει το συγκεκριμενο ατομο αν ειναι gay η bi, τι να κανει δλδ να παει να πεθανει;
Ας χαλαρωσουμε λιγο, βγαλανε αμεσως τα μαχαιρια στο cafe λες και ειναι εγκληματιας ο gay και ο καθε gay....ελεος.
Αν ειναι θεσπιστε εναν νομο στρατιωτικου τυπου, που να απογορευεται να κυκλοφορουν gay σε cafe/bar, και οποιος δεν τον τηρει να τον στηνετε στο τοιχο και να το εκτελειτε για να νιωθετε πιο ασφαλεις.

"Αλλά τόσο ομοφοβική είναι και η συμπεριφορά ορισμένων που "διαλαλούν" τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις έξω απο τα σπίτια μας, προσφέροντας δωρεάν "μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης" στα παιδιά μας. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι το Γκάζι είναι friendly, μόνο τα geto ειναι guy ή straight friendly."
Ανωνυμε 2:13μμ/"Κατοικος του Γκαζι"
Καταλαβαινω οτι ενοχλησε με αυτα που βλεπεις (αν τα βλεπεις, τα λες με ενα τροπο λες και γυρναν τσοντα εξω απο τα σπιτια σας).
Αν εισαι πατερας και τα παιδια σου οντως εχουν δει τετοιες σκηνες να παιζονται μπροστα τους, τοτε ειναι μαλακια και θα ειχε ενοχληθει ο καθε πατερας η μητερα.
Μη το παρεις στραβα, αλλα δεν ξερω τι εννοεις με "Getto" και αν ναι, τοτε το Getto ειναι κατι αλλο απο "gay friendly" η "guy friendly", εκτος κι αν στην Αθηνα υπαρχει Getto που ειναι και η σκηνη των gay, αλλα τι λεω; θα τους ειχαν ηδη λιντζαρει, τοσα γινονται και σε normal γειτονιες/περιοχες.
Πριν αρκετα χρονια, το 99 νομιζω (ποσο να ειμουν ρε γαμω... 10χρονων σιγουρα, μπεμπης δλδ LoL! anyway) ειχε γινει βομβιστικη επιθεση στη συγκεκριμενη γειτονια (Soho) σε μαγαζι που δεν συχναζαν μονο gay... μια εγκυος και αλλα 2 ατομα σκοτωθηκαν και αλλοι πολλοι τραυματιστηκαν, που να ηταν δλδ και ενα απο τα περιφημα Getto του Λονδινου... δεν θα πατουσε κανεις απο τον φοβο, εκτος και αν υπηρχε "ομονοια" μεταξυ των "courier-gangsters" (καταλαβαινεις) και των ομοφιλοφιλων και ιδιοκτητων bar, που αμφιβαλλω...

Anyway, αποψη ειναι αποψη, πρεπει να τη σεβομαστε ολοι. :-)

Και εχει δικιο ο "ανωνυμος 12:59μμ".
Τωρα αν το μαγαζι εχει την δικη του πολιτικη ας παει στα Υπουργεια η στο Δημο να κανει παραπονα ή που ξερω εγω τι αλλο....
Βαλτε ταμπελλες που να γραφουν "απαγορευεται η εισοδος σε gay and lesbians!" :-p

LonDonerThunDerbolt

Unknown είπε...

na pros8esw oti ayto den einai memonomeno peristatiko kai oti exei ginei arketes fores sto parel8on sto idio katasthma apo tis idiokthtries, oi opoies epipleon einai kai oi idies gay. An me ayton ton tropo nomizoun oti 8a krathsoun ena sygkekrimeno epipedo (dapedo kata th gnwmh mou) sto magazi tous, kati kanoun la8os.

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ G. D. ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ!
Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΕΣ.
Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Σ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι μονο στο Ιραν? Υπαρχουν πολλες αλλες τριτοκοσμικες χωρες οπου ο νομος ειναι με το μερος της Κατερινας Σ-Μ και των κυριων grande dame!
Στο αφγανισταν μαλιστα λιθοβολουν ανθρωπους για τετοια αναρμοστη συμπεριφορα οπως την χαρακτηριζουν, οποτε σιγα σιγα θα ξεμπλεξουν με τους παλιοανωμαλος που μολυνουν το μαγαζακι τους.
By the way, το δελτιο τυπου νομιζετε προφανως οτι απευθυνεται σε ηλιθιους? Τα περιστατικα οπως αυτο της 2ας Ιανουαριου εχουν ξεκινησει απο περσι και ειμαι σιγουρη οτι πολλοι γνωριζουν πολλα για να απαντατε με γενικοτητες ,ανακριβειες και φτηνες δικαιολογιες!
Ευχαριστω
Κατερινα

alezi είπε...

Καλά παιδιά, δεν έγινε ακριβώς έτσι όπως αναφέρεται στο "δελτίο τύπου"... Το θέμα δεν ήταν ότι ανταλλάχτηκαν αθώα gay φιλάκια αλλά ότι δύο θαμώνες έβγαλαν τα πέη τους φάτσα-φόρα και χαϊδεύονταν... Ούτε νομίζω πως είναι και πολύ ωραίο (και συμβαίνει συχνά στο συγκεκριμένο μαγαζί) κάποιοι ερωτύλοι θαμώνες να χουφτώνουν το προσωπικό που σερβίρει...

Υ.Γ. Παρόλα αυτά, θα συμφωνήσω ότι είναι ένα από τα πιο "αφιλόξενα" μαγαζιά είτε για γκέι είτε για στρέιτ. Η αγένεια πάει σύννεφο...

Ανώνυμος είπε...

afti tin paratirisi dextika se kafeteria sta xania alla giati filisa ti guneka mu!