Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2010

HAITI AFTER DISASTER PHOTOS:50.000 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ,250.000 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ 1,5ΕΚ.ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ...

Απελπιστική είναι η κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που παραμένουν στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς μετά τον καταστροφικό σεισμό και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Αϊτής δεν έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν άλλους τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Στην κεντρική πλατεία της πόλης έχουν καταφύγει περισσότεροι από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τα πάντα. "Ορισμένοι βρίσκουν λίγη σκιά, αλλά οι περισσότεροι κάθονται κάτω από τον ήλιο, χωρίς να μπορούν να προφυλαχτούν",
δήλωσε ο Σιμόν Σόρνο, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως η μυρωδιά των ούρων και των πτωμάτων σε αποσύνθεση είναι τραγική.



Η μαζική διεθνής βοήθεια αργεί να φτάσει, παραδέχεται η ΔΕΕΣ. "Η πρόσβαση στις σκηνές, στις τουαλέτες, στο πόσιμο νερό και τα τρόφιμα, ακόμα και στην ιατρική περίθαλψη παραμένει πολύ περιορισμένη", σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι το ίδιο ανησυχητική. "Στην ιατρική υποδομή του Πορτ-ο-Πρενς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και φαρμάκων. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και έτοιμα να καταρρεύσουν", διευκρίνισε η ΔΕΕΣ.
Στο μοναδικό νοσοκομείο εκστρατείας που λειτουργεί στη συνοικία Μαρτισάν υπάρχουν μόνο τέσσερις γιατροί για 400 ασθενείς. "Δεκάδες τραυματίες και ασθενείς περιμένουν τη σειρά τους", υπογραμμίζει η επιτροπή και προσθέτει πως αναμένονται από το εξωτερικό περίπου πενήντα γιατροί, αλλά για ορισμένους ίσως να είναι πολύ αργά.
Σύμφωνα με τις αϊτινές αρχές, οι νεκροί φτάνουν τους 50.000, οι τραυματίες τους 250.000 και 1,5 εκατομμύρια οι άστεγοι.

ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω τι χαος ειναι αυτο;

.... δεν εχω λογια να πω......

ΑλητακιΤηςΑθηνας

Pink Floyd είπε...

τελικα οπου φτωχος και η μοιρα του ρε γμτ.μεγαλη θλιψη γιαυτους τους ανθρωπους.βλεπετε εμεις οι δυτικοι μαζι με την Αμερικη δεν αφηνουμε αυτα τα φτωχα κρατη να αναπτυχθουν,και να τα αποτελεσματα.τωρα τρεχουμε να τους βοηθησουμε..
andreas-pinkfloyd.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Kαι πολύ καλά κάνουμε που πάμε να τους βοηθήσουμε, όπως βοηθήσαμε την Ιταλία μετά από το σεισμό της Λ'Άκουιλα. Το θεωρώ πολύ ατυχές να χωρίζουμε τα κράτη σε φτωχά και πλούσια, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν εξαιτίας μιάς φυσικής καταστροφής.

Pink Floyd είπε...

φιλε 11.44 ΦΥΣΙΚΑ καλα κανουμε.μαλλον με παρεξηγησες.ειπα οτι εμεις τα"πολιτισμενα"δυτικα κρατη δεν αφηνουμε να αναπτυχθουν και να μην ειναι φτωχοι αυτοι οι λαοι.και τρεχουμε να τους βοηθησουμε,ουσιαστικα σαν αλλοθι.αυτο μας ελειπε να μην βοηθησουμε.κριμα παντως γιαυτον τον λαο.