Παρασκευή, Ιανουαρίου 01, 2010

ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΡΟΜΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ TIMES SQUEAR,ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΡΟΜΟΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ...ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες της Παραμονής του Νέου Έτους και το χιονόνερο και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή κάθοδο της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2010 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.
Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία. Από χθες είχαν στηθεί οδοφράγματα για να διακοπεί η κυκλοφορία στην πλατεία, απ’ όπου ο κόσμος περιμένει να δει να κατεβαίνει από το Κτήριο Νο 1 της Τάιμς Σκουέαρ, 60 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυκτα, η κρυστάλλινη σφαίρα.

Τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυστηρά: εξόν από τις δυνάμεις στην Τάιμς Σκουέαρ οπλίτες είχαν αναπτυχθεί και στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου, ενώ άλλοι βρίσκονταν στα δύο κύρια αεροδρόμια της πόλης Λα Γκουάρντια και JFK.
Μετά την πρόσφατη, αποτραπείσα, τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό αεροσκάφος την ημέρα των Χριστουγέννων, τα νεύρα και η προσοχή των αρχών ήσαν τεταμένα και ελικόπτερα περιπολούσαν διαρκώς πάνω από τον εναέριο χώρος στο Μανχάταν.
Λόγω των μέτρων ασφαλείας, όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το θέαμα στην Τάιμς Σκουέαρ δεν επιτρεπόταν να μεταφέρουν σακκίδια, ενώ απαγορευόταν να εγκαταλείψουν την πλατεία πριν κατέβει η σφαίρα, ενώ απαγορευόταν και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Οι αρχές της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ-ο οποίος χθες ορκίσθηκε για Τρίτη 4ετή θητεία-πλαισιώθηκαν στην εκδήλωση από επίλεκτους μαθητές από 12 δημόσια σχολεία που περιλαμβάνονται στα 100 καλλίτερα στη χώρα.
Τα σκουπίδια που θα άφηνε πίσω του ο κόσμος στην Τάιμς Σκουέαρ-που περιλαμβάνουν καπέλα, κομφετί και σφυρίχτρες-υπολογίζονται σε 40 τόννους. Για τον λόγο αυτό η Πόλη είχε προβλέψει να στείλει 150 καθαριστές μετά τα μεσάνυκτα, εξοπλισμένους με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό για να παραδώσει την πλατεία καθαρή στους παραθεριστές που θα την επισκεφθούν σήμερα το πρωΐ.

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ-ΝΕΑ-ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΈΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: