Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2010

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 14ΧΡΟΝΟΥΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...

Έντονες αντιδράσεις στον νομικό κόσμο αλλά και στα μέλη κινήσεων για τα δικαιώματα των κρατουμένων προκαλεί ο εγκλεισμός δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 14 και 15 ετών, στις αγροτικές φυλακές ανηλίκων της Κασσαβέτειας Βόλου για μικροκλοπές.
Πρόκειται για δύο αδέλφια από τη Γεωργία, τα οποία συνελήφθησαν στα Γιαννιτσά και το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε ότι η ορθότερη τιμωρία είναι ο εγκλεισμός τους για δέκα μήνες στη φυλακή, μαζί με υπόδικους μεγαλύτερους σε ηλικία και καταδικασμένους για σοβαρότερα αδικήματα. «Τα παιδιά θα στιγματιστούν από τον εγκλεισμό τους και το πιθανότερο είναι ότι θα βγουν από τη φυλακή επαγγελματίες της παρανομίας», προειδοποιούν νομικοί.

Τα δύο αγόρια ζούσαν με τους γονείς τους στα Γιαννιτσά και απασχόλησαν για πρώτη φορά τις αρχές πριν από τέσσερα χρόνια. Στο παρελθόν μάλιστα το δικαστήριο ανηλίκων είχε αναθέσει την επιμέλειά τους στην αρμόδια υπηρεσία, εξαιτίας του προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο ζούσαν. Τα επόμενα χρόνια, η παραβατική συμπεριφορά τους συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να δικαστούν πριν από λίγες ημέρες στο μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Γιαννιτσών για διάφορες μικροκλοπές, αξίας ελάχιστων ευρώ.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, το δικαστήριο απέρριψε τα εναλλακτικά μέτρα σωφρονισμού (εισαγωγή σε ίδρυμα αγωγής ανηλίκων, κοινωφελή εργασία κ.ά.) και τούς επέβαλε ποινή εγκλεισμού δέκα μηνών στις αγροτικές φυλακές ανηλίκων Κασσαβέτειας. Μάλιστα τα παιδιά οδηγήθηκαν στη φυλακή με κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών, σαν να ήταν επικίνδυνοι κακοποιοί, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και των- μεγαλύτερων σε ηλικία βέβαια- συγκρατουμένων τους.
Όπως λένε νομικοί, ο εγκλεισμός ανηλίκων σε σωφρονιστικό ίδρυμα προβλέπεται από την ηλικία των 13 ετών, ωστόσο στην πράξη εφαρμόζεται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην υπόθεση Άλεξ το βαρύτερο μέτρο που επιβλήθηκε σε δύο από τους ανήλικους κατηγορούμενους ήταν η εισαγωγή σε Κέντρο Αγωγής Ανηλίκων και όχι σε φυλακή.

ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΗΣΤΈΨΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ...ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΛΟΠΕΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ...ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!!

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oraia symfono na min pane oi pitsirikades (gia tin ora toulaxiston) stin fylaki alla prepei kapoios omos na plirosi gia tis malakies tous
epitelous se afti tin gamoxora kapioi prepi na prosexoun kai ta paidia tous (asxetou ethnikotitos)

Ανώνυμος είπε...

Τί να πείς; είναι τώρα σωστά αυτά; δεν πιστεύω, αλλά okay ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται. Τέλος πάντων

Darkness