Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2010

Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ...ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!!

Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ-ΓΚΛΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ!!!

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΒΝΟΥΜΕ...ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ ΟΣΩΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΤΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μικρές «επαναστάσεις» φιλοδοξεί να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, «χτίζοντας» ένα Εθνικό Δίκτυο Προστασίας των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, καθώς και των ανήλικων παραβατών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έχει ήδη προαναγγείλει την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργεί ως κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας, ενώ εξετάζει σειρά πρωτοβουλιών που θα ενισχύουν την προσπάθεια επίτευξης των στόχων. Συγκεκριμένα, η ίδρυση αυτοτελούς Νομικού Προσώπου θα συνοδευτεί και από την αναμόρφωση του ποινικού σωφρονισμού των ανηλίκων και την ενεργοποίηση νέων αναμορφωτικών μέτρων.
Η ηγεσία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στο να προωθήσει ρύθμιση, βάσει της οποίας οι ανήλικοι παραβάτες θα εγκλείονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα από τα 15 έτη και άνω και όχι από τα 13 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο καθοριστικό βήμα σχετικά με την προώθηση ενός δικτύου προστασίας για παιδιά που είτε έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν κινδύνους, είτε έχουν παραμεληθεί ή έχουν παραβατική συμπεριφορά.
Ταυτόχρονα, και σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο το υπουργείο προωθεί τη δημιουργία μικρών «κυττάρων», που θα «αγκαλιάζουν» τους ανήλικους παραβάτες προσφέροντας γνώση, δραστηριότητες, επαγγελματικό προσανατολισμό, ασφαλείς διόδους για την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία - να παρέχει εν ολίγοις μια δεύτερη ευκαιρία, να εξασφαλίζει ένα «δεύτερο σχολειό»

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: