Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2010

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ...

Τη μεταφορά του πρώτου επαγγελματικού λυκείου της Θεσσαλονίκης από το κτιριακό συγκρότημα του παλιού “Δημόκριτου”, όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα, σε νέο καταλληλότερο χώρο στο κέντρο της πόλης ζητά το συμβούλιο καθηγητών του σχολείου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αναστασία Μιχαηλίδου, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία του σχολείου στο συγκεκριμένο σημείο αφορά στην έλλειψη αύλειου χώρου για τη χαλάρωση των μαθητών στα διαλείμματα. “Ο χώρος που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αυλή του σχολείου ανήκει στα δικαστήρια και χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ”, εξήγησε η κυρία Μιχαηλίδου.
Το αίτημα του συμβουλίου καθηγητών του σχολείου μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας” Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. “Η αυλή του σχολείου έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ, με αποτέλεσμα να εγείρονται ακόμη και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών”, σημείωσε ο κ. Μηταφίδης.
Παράλληλα με την έλλειψη αύλειου χώρου, προβλήματα, σύμφωνα με το συμβούλιο καθηγητών του σχολείου, δημιουργούν ακόμη η απουσία χώρων άθλησης, αλλά και το γεγονός ότι το κτιριακό συγκρότημα αναπτύσσεται σε επτά ορόφους, με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη η κίνηση των μαθητών, οι οποίοι ιδιαίτερα σε περίπτωση σεισμού θα είναι απολύτως εκτεθειμένοι.

ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: