Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ JP MORGAN ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ...

ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΣΕΤΕ...

Στις 25 Φεβρουαρίου αλλά και στις 4 Μαρτίου κλήθηκαν τελικώς για να απολογηθούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας JP Morgan, σχετικά με το σκάνδαλο των ομολόγων και συγκεκριμένα για το σκέλος που αφορά το κρυφό ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας, Χ. Αδαμόπουλος και Μ. Σαββίδης, έπειτα από κλήσεις που έλαβαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γ. Λέκκα, θα διαβούν το ανακριτικό κατώφλι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της «άμεσης συνέργειας σε απάτη» και της «εγκληματικής οργάνωσης». Εκεί, πάντως, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Και όλα αυτά ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχουν απολογηθεί και οι τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», Γ. Αποστολίδης και Θεόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης. Ηδη έχουν λάβει προθεσμία για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις μεταξύ 11 και 19 Φεβρουαρίου, για βαρύτατα κακουργήματα, όπως απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αλλά και συμμετοχή σε συμμορία και φοροδιαφυγή.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: