Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2010

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ "A.ROCOS" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ...

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!!!
ΓΙΑΤΙ;;;;

Στο φως ο λογαριασμός του Α. Rocos στην Ελβετία, που οδηγεί κατευθείαν στον πρώην υπουργό Μεταφορών Αν. Μαντέλη. Η «Κ.Ε.» δημοσιεύει τα κυριότερα ντοκουμέντα, που «φωτογραφίζουν» το ότι ο πρώην υπουργός με το ψευδώνυμο Rocos δέχθηκε δύο εμβάσματα από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens,
συνολικού ύψους 450 χιλιάδων γερμανικών μάρκων.

Το ένα (200.000 μάρκων) από το λογαριασμό της Αντωνίας Μάρκου (ανήκε στον Ηλία Γεωργίου, στέλεχος της εταιρείας) στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη (2 Νοεμβρίου 1998) και το άλλο (250.000 μάρκα) στις 2 Φεβρουαρίου 2000. Τα χρήματα διαβιβάσθηκαν (μέσω άλλης τράπεζας στη Σιγκαπούρη), στις ΗΠΑ για έξοδα του γιου του πρώην υπουργού, ενώ το υπόλοιπο ήρθε στην Alpha Bank στην Αθήνα.

Το δεύτερο στοιχείο που δείχνει τον πρώην υπουργό να εμπλέκεται στην πορεία του «μαύρου χρήματος» είναι το άνοιγμα του λογαριασμού. Σύμφωνα με έγγραφα, ο λογαριασμός 22157 με την επωνυμία Α. Rocos ανοίχτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1998 στο όνομα του επιχειρηματία Γεωργίου Τσουγκράνη, 64 χρόνων, κουμπάρου του πρώην υπουργού, κατοίκου Αττικής, σύμφωνα με το διαβατήριό του.
Ενα στοιχείο ακόμα πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι ότι την ίδια ημέρα ο Γ. Τσουγκράνης δίνει πληρεξούσιο στην κόρη του πρώην υπουργού, προκειμένου να έχει δικαίωμα υπογραφής. Το δικαίωμα αυτό, πάντως, η κόρη του δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ, αφού τα έγγραφα από την κίνηση του λογαριασμού στην τράπεζα Canadian Imperial Bank of Commerce δείχνουν ότι δεν έκανε καμία πράξη.

Τα έγγραφα από την κίνηση ήρθαν πριν από λίγες μέρες στα ανακριτικά γραφεία και μεταφράσθηκαν πρόσφατα. Είναι οι πρώτες απτές αποδείξεις μετά τις καταθέσεις των δημοσιογράφων στη Βουλή (Α. Μπουγάτσου της «Ελευθεροτυπίας» και Τάσου Τέλλογλου της «Καθημερινής») ότι πράγματι αυτός ο λογαριασμός εκινείτο από τον πρώην υπουργό.
Το πλέον «καυτό» παραστατικό, πάντως, αφορά μία πληρωμή στο Πανεπιστήμιο Columbia. Ετσι, απ' ό,τι φαίνεται στις 18-1-2002 από τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν τα δίδακτρα του πανεπιστημίου για τον γιο του κ. Μαντέλη (14.954 ευρώ), ενώ στις 14 Μαΐου 2002 στέλνεται πάλι στη Ν. Υόρκη στον Αν. Μαντέλη το ποσό των 15.628 ευρώ...

Στη συνέχεια τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρονται σε λογαριασμό πάλι του Γ. Τσουγκράνη στην Ελλάδα. Από τα παραστατικά, πάντως, που συνοδεύουν το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού φαίνονται κινήσεις ποσών και αγορά χρεογράφων σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού, όπως στη Βρετανία, τη Σιγκαπούρη, το Παρίσι, αλλά και νησιά φορολογικών παραδείσων. Υπάρχει και παραστατικό 100.028 δολαρίων, που στέλνεται σε λογαριασμό του καζίνου του Λας Βέγκας. Είναι προς το παρόν άγνωστο το ποιος διακίνησε το συγκεκριμένο ποσό...
Το κουβάρι με το λογαριασμό του Α. Rocos άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δημοσιοποίηση από την «Κ.Ε.» του ονόματος της Αντωνίας Μάρκου ως δικαιούχου λογαριασμού στην Ελβετία, ο οποίος δεχόταν «μαύρο χρήμα». Τότε αυτή εμφανίσθηκε στον εισαγγελέα και υπέδειξε τον Ηλία Γεωργίου ως τον δικαιούχο του λογαριασμού της, πράγμα που απεδέχθη το πρώην στέλεχος της Siemens και κατηγορούμενος στην υπόθεση. Επέμενε, πάντως, ότι τα χρήματα, που έστειλε στον Rocos ήταν κατ' εντολή της εταιρείας του.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Αν. Μαντέλης, ο άνθρωπος που υπέγραψε τη σύμβαση 8002 ΟΤΕ - Siemens (Δεκέμβριος 1997), την οποία ερευνά σήμερα και η Εξεταστική Επιτροπή, αρνήθηκε κατ' αρχήν την εμπλοκή του στην υπόθεση. Μετά τη δήλωση, πάντως, του επιχειρηματία, που άνοιξε το λογαριασμό, ότι «διευκόλυνε τον υπουργό και ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του», ο πρώην υπουργός δεν μπορεί παρά να αποδεχθεί ότι εκείνος είναι ο δικαιούχος του λογαριασμού. Σήμερα βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και οι τυχόν ποινικές ευθύνες, που θα προκύψουν στην εξεταστική, έχουν και γι' αυτόν παραγραφεί.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει ας μπεί στη σελίδα των "New York Times", δεν χρειάζεται να ξέρει άπιαστα αγγλικά, θα καταλάβει και από τον τίτλο περί τίνος πρόκειται.
Πρέζα κάνε ανάρτηση, μη το αφήνεις έτσι. :-P

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θέμα που βγήκε ξαφνικά τώρα στη φόρα από τις Times της Νέας Υόρκης, έχει να κάνει με τον Goldman Sachs.