Αύξηση 22,9%, σε σχέση με το 2009, κατέγραψαν οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα βρετανικά πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αιτήσεων για τα πανεπιστήμια UCAS.
Σύμφωνα με την υπηρεσί στα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός των αιτήσεων εισαγωγής είχε φτάσει τις 570.556 αιτήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Στα βρετανικά πανεπιστήμια σπουδάζουν δύο εκατομμύρια φοιτητές, 390.000 περισσότεροι από το 1997. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων προέρχεται από αλλοδάπους και σπουδαστές μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι αιτήσεις των Βρετανών παρουσίασαν αύξηση κατά 22,1 %, ενώ οι αιτήσεις των αλλοδαπών -κυρίως από την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Κίνα και τη Λιθουανία- αυξήθηκαν κατά 28,7%, φτάνοντας τις 71.105.
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ;;;
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2010
Σύμφωνα με την υπηρεσί στα τέλη Ιανουαρίου ο αριθμός των αιτήσεων εισαγωγής είχε φτάσει τις 570.556 αιτήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Στα βρετανικά πανεπιστήμια σπουδάζουν δύο εκατομμύρια φοιτητές, 390.000 περισσότεροι από το 1997. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων προέρχεται από αλλοδάπους και σπουδαστές μεγαλύτερης ηλικίας.
Οι αιτήσεις των Βρετανών παρουσίασαν αύξηση κατά 22,1 %, ενώ οι αιτήσεις των αλλοδαπών -κυρίως από την Ιρλανδία, την Γερμανία, την Κίνα και τη Λιθουανία- αυξήθηκαν κατά 28,7%, φτάνοντας τις 71.105.
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ;;;
ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2010
18 σχόλια:
ΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΕΖΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙ ΣΕ ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ ΠΑΝΕΠ. ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΘΕΡΙΣΤΕ ΑΝΤΕ ΜΑΛΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΘΕΛΑΤΕ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΣΑΣ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ
Siga ta mpourdela ta agglika "panepistimia", "panepistimia" pou tous mathainoun sto 2o etos spoudwn ta mathimatika pou kanoume emeis edw sto lykeio sta mathimatika kateuthinsis! LOL einai gia gelia!!
Den mporoun para mono sto 2o etos na lysoun apla olokliromata pou emeis mathainoume me arithmitiki analysi sto lykeio.
Na mas leipei na ginoume san tin agglia...kalytera ligoi kai kaloi para oloi imimatheis san tous agglous kai ta toubla twn agglikwn panepistimiwn :)
Κοροιδεύεις τον εαυτό σου, 10:48.
Είναι γεγονός ότι, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα χρειάζονται τηλεσκόπιο γιά να δουν τη σκόνη των Αγγλικών.
Το ότι κάνουμε στο λύκειο μαθηματικά ανώτερα δεν σημαίνει ότι τα ξέρουμε κιολας.Τουλάχιστον στην Αγγλία τα κάνουν και μετα πετάνε.
Πρεζουλίνο, γιατί δε λες ότι οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν και τους έλληνες φοιτητές των κολλεγίων; Και ότι στην Αγγλία μπορείς να γραφτείς στο πανεπιστήμιο χωρίς να χρειάζεται να δώσεις πανελλήνιες;
ανώνυμε 12:02 και ανώνυμε 12:05: έτσι λέει η μαμά σου στο χωριό σου ρε βλάκα σκατόβλαχε για να δικαιολογήσει ότι πήγες αγγλία για να πάρεις πτυχίο του κώλου, αφού εδώ δεν ήξερες να κάνεις ούτε πρόσθεση;ποιά εγγλεζάκια πετάνε;οι περισσότεροι που σπουδάζουν στην αγγλία είναι ξένοι!Και από τα εκατοντάδες προγράμματα των πανεπιστημίων εκεί, ελάχιστα είναι γνωστά και αξιόλογα (και κυρίως μεταπτυχιακά, όπου εκεί η αγγλία πετάει, καθώς είναι τρελό σουπερμάρκετ, μέχρι και μεταπτυχιακό στή μελέτη της αγγλικανικής κλανιάς έχει.όσο υπάρχουν μαλάκες να πληρώνουν...)ξεστραβώθείτε βλάκες!
Ανώνυμε 10:48μμ, μη μιλάς καλύτερα γιατί δεν έχεις ιδέα τι ανεβασμένα πανεπιστήμια έχει η Μεγάλη Βρετανία.
Για γέλια ε; άρε δεν έχεις ιδέα τι γίνεται, γελάω μαζί σου με τις μαλακίες που λές, αργότερα ίσως καταλάβεις, ναι γέλα τώρα, να το ευχαριστηθείς.
Μαθηματικά; Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι; νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος, φιλαράκο τα μαθηματικά είναι τα ίδια στο λύκειο όπως και στα δικά μας, απλά η διαφορά είναι ότι στα Πανεπιστήμια και αυτό ισχύει και στην Γερμανία, Αυστρία αλλά και στην Γαλλία, στο 1ο έτος διδάσκονται προληπτικά και αναγκαστικά αυτά που κάνανε στο λύκειο (όχι επειδή δεν θα γνωρίζουν, αλλά επειδή τον λένε οι κανόνες του Πανεπιστημίου) και μετά στο 2ο έτος φιλαράκο, άμα καταφέρεις να περάσουν την εξεταστική, μπαίνουν στο αντικείμενο που θα σπουδάσουν, είτε είναι μαθηματικά είτε είναι ιατρική είται φυσική ή χημεία και εκεί τους φεύγει το κεφάλι για τα καλά, γιατί σου λέει ή θα κάτσεις να διαβάσεις να περνάς τις εξεταστηκές, γιατί σου βάζουμε όριο πόσες φορές διακούσε να δόσεις το μάθημα που χρωστάς και πρέπει να περάσεις, ή θα φύγεις από δω μέσα γιατί δεν κάνεις γι'αυτή την σχολή, και όχι όπως τα δικά μας αιώνιοι φοιτητές με καταλήψεις και μπούρδες και δόσε πάλι και δόσε.
"Na mas leipei na ginoume san tin agglia...kalytera ligoi kai kaloi para oloi imimatheis san tous agglous kai ta toubla twn agglikwn panepistimiwn" :)
Ε ναι βέβαια να σου λείπει.Μάλλον έχεις χεστεί απάνω σου που η Αγγλία έχει τα πιο αυστηρά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και γίνεται σωστό μάθημα και όχι καταλήψεις και μαλακίες φιλαράκο, είσαι πολύ γελασμένος για να λες τέτοια, ειδικά για την Αγγλία.
Τούβλα αγγλικών πανεπιστημίων, ε ναι βέβαια,όλοι τούβλα είναι που μετά έχουν μεγαλύτερη επιτύχια στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Επειδή ακριβώς είναι τούβλα.
Ξέρεις κάτι, ποτέ δεν θα έχεις μία πραγματική εικόνα από τα πανεπιστήμια της Αγγλίας και ούτε γενικα του εξωτερικού, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Φιλανδία κ.α, μπορεί και να ζηλεύεις που αυτοί έχουν ανεβασμένα πανεπιστήμια, ενώ εμείς έχουμε μόνο το Ε.Μ.Π (Εθνικό Μετσόβια Πολυτεχνείο) και το ΑΠΘ και των Ιωαννίνων... ναι ναι η αλήθεια πονάει, δυστυχώς. :-)
Άντε καλό διάβασμα στις Πανελλήνιες και που 'σαι, κοίταξε να περάσεις σε Πολυτεχνείο γιατί αλλιώς δε σε βλέπω καλά στο μέλλον.
Darkness
Όσο αφορά γενικά το επίπεδο των Πανεπιστήμιων στο εξωτερίκο, δεν λέω ότι η Ελλάδα με λίγη προσπάθεια δεν θα φτάσει στο ίδιο επίπεδο, γίνεται να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς κάποιοι και είναι πολλοί αυτοί, δεν θέλουν να γίνει κάτι τέτοιο.
Και ανώνυμε 10:48μμ και εγώ τούβλο είμαι που σπουδάζω ιατρική στη Γερμανία, ξέρεις καλύτερα εσύ έτσι.
Άντε γειά τώρα με το κάθε ανίδεο, που δεν ξέρει τι του γίνεται.
Και Darkness έχεις δίκιο με αυτά που λες, γιατί ακριβώς αυτό με τα μαθήματα γίνεται στη δικιά μου σχολή. Όποιος δεν το παιρνεί σοβαρά το θέμα φεύγει μετά την 1η εξεταστική του, είναι βλακεία από την μία, γιατί έχεις μόνο 2 φορές δικαίωμα να δώσεις τα μαθήματα που χρωστάς άντε να σου την χαρίσει ο καθηγήτης την τελευταία φορά που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχεις άλλο στη σχολή, από την άλλη, σου λένε εδώ ήρθες να σπουδάσεις και όχι να κάνεις χαβαλέ και στην τελική να τρώς του μπαμπά τα λεφτά.
Και έτσι θα έπρεπε να ήταν και στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι. Μπορώ να πω ότι είστε τυχεροί. :)
Κ έτσι την πάτησα με 2 μάθηματα που τα είχα δώσει στην κανονική εξεταστική του 2ου εξαμήνου κ δεν τα είχα περάσει για 2η φορά και μου είχε μείνει άλλη μία για να πάω στο 2ο έτος, ευτυχώς όμως που τα πέρασα την 3η, και μου έκανε κ καλό αυτό γιατί αυτά που ήταν να μάθω, τώρα τα ξέρω πολύ πιο καλύτερα.
Και μη λέτε βλακείες τώρα για τα ελληνικά κ αυτά μία χαρά είναι κ πολύ καλά, γιατί έχετε τα περισσότερα δικαιώματα ως φοιτήτες, έχετε δικαιώμα να αντιδράσετε, εδώ όμως όποτε γουστάρει μπένει η αστυνομία μέσα και μπορεί και να σε συλλάβει για παραβίασει του τάδε νόμου και να βρείς τον μπέλα σου μετά.
Έχουν κ τα καλά, αλλά κ τα κακά. :)
12:51 Επειδή εσύ δεν πέρασες έξω δεν σημαίνει ότι τα ξένα πανεπιστήμια είναι κατώτερα.Αν θες να μάθεις το επίπεδο των σχολών του εξωτερικού κάνε μια έρευνα στο youtube και στο google με διαλέξεις του ΜΙΤ,UCLA
1:09
Εάν γίνει έναν καλό ξεσκάτισμα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας,Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων(το Ιωαννίνων είναι διεθνώς από τα καλύτερα)τότε πιστεύω ότι θα πλησιάσει αρκετά τα ξένα
Ανώνυμε 10:48, επειδή προφανώς είσαι μαθητής λυκείου ή πρωτοετής σε σχολή, δεν έχεις εμπειρία τέλος πάντων καλύτερα να μη μιλάς γιατί εκτίθεσαι.
Το ότι εδώ κάνεις ολοκληρώματα στην Γ' λυκείου δε σημαίνει τίποτα. Άλλωστε τα μαθαίνεις μόνο για να γράψεις στις πανελλήνιες και να περάσεις στη σχολή που θες. Για δες πόσοι από αυτούς που τελείωσαν το λύκειο θυμούνται να λύσουν κάτι, πόσοι έμαθαν κάτι ουσιαστικό.
Και στα ξένα πανεπιστήμια δεν παίζουν, αν κωλοβαράς παίρνεις πούλο. Δε σε κρατάνε όπως εδώ άπειρα έτη.
Φυσικά μάλλον δεν έχεις ιδέα για το τι σκαρταδούρα κυκλοφορεί στην αγορά εργασίας γι' αυτό λες "λίγοι και καλοί". Θα μάθεις όμως.
Είναι κρίμα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.
Ο ανωνυμος 10.48μμ νομιζει οτι στο εξωτερικο την πετανε και την πιανουν οπως κανουμε στην Ελλαδιτσα.
Δν εχει παει ομως βολτα να δει πως ειναι, πως γινεται ΜΑΘΗΜΑ ΣΩΣΤΟ, ποτε περνουν τα ΒΙΒΛΙΑ. Ξερεις ποτε τα περνουνε τα βιβλια ανωνυμε 10,48; στην αρχη του καθε εξαμηνου και οχι 3 βδομαδες πριν την εξεταστικη.
Ξερεις τι σημαινει να εχεις ορια, δλδ να σε αφηνουν να δοσεις 2 η 3 φορες ποσες ειναι, για να περασεις μαθηματα; ξερεις τι σημαινει οτι αμα δν τα περασεις συμφωνα με αυτους τους ορους μετα περνεις τον πουλο της ζωης σου; οχι δεν ξερεις, γιατι δεν το κανουν στα ελληνικα πανεπιστημια αυτο, αμα το εκαναν δεν θα μιλουσες και ουτε θα κατεκρινες τα παιδια που σπουδαζουν στα ξενα πανεπιστημια! ανιδεε! ε ανιδεε! που δεν ξερεις τι λες! αντε παρε κανα βιβλιο να διαβασεις να περασεις πουθενα η να περασεις κανενα μαθημα που χρωστας, γαϊδουρι! ε γαϊδουρι!!!
Και καλιτερο παραδειγμα ειναι το παιδι που εξηγει παρα πολλη καλα τι γινετε στη σχολη του που σπουδαζει στο εξωτερικο. Αμα τον διαβασεις θα καταλαβεις τι σημαινει ανεβασμενο και αυστηρο πανεπιστημιο.
Εχει απολιτο δικαιο με οσα λεει, γιατι εχω ρωτισει τι γινετε εξω και μου εχουν πει τα ιδια.
Παρτο χαμπαρι ανωνυμακο 10.48, τα πανεπιστημια τα δικα μας δν εχουν καμια σχεση με τα πανεπιστημια του εξωτερικου, και αν εχεις περασει σε καπιο πανεπιστημιο ρωτα λιγο ποσοι καθηγητες εχουν σπουδασει εξωτερικο (ειναι παρα πολλοι) και μετα ελα να τα ξαναπουμε.
Επισης ανωνυμακο 10,48 εχεις πολυ πλακα μιλαμε, βριζεις και λες τουβλα και ημιμαθεις αυτους που σπουδαζουν στο εξωτερικο ενω δε σκεφτεσαι οτι πολλους απο τους καθηγητες που θα εχεις στη σχολη που θα περασεις η εχεις ηδη περασει, εχουν σπουδασει προπτυχιακα και μεταπτυχιακα στο εξωτερικο, τολμας και κοροιδευεις κιολας τους καθηγητες σου, και δεν χρειαζεται να πεις οτι δεν ειναι ετσι, διοτι ειναι πολλοι οι καθηγητες που εχουν σπουδασει στο εξωτερικο και επεστρεψαν ελλαδα για να διδαξουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Δε ντρεπεσαι λιγο, κοιτα τα δικα σου χαλια και μετα πες για αλλους, χωρις να ξερεις τι ειναι και τι κανουν και τι σπουδαζουν. Ουστ απο δω........!
ρε darkness, τί σχέση έχει η επαγγελματική αποκατάσταση;;;την ίδια εργασιακή αγορά έχει η αγγλία με την ελλάδα;ότι νά'ναι!
και εσύ 1:37: μου βάζεις ως μέτρο σύγκρισης δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως;;;μπράβο!αυτά στηρίζονται (και τούμπαλιν) οικονομικά και ερευνητικά μια βιομηχανική και οικονομική υπερδύναμη!!!έχεις υψηλά στάνταρ, γουστάρω!(χώρια το ότι υπάρχουν περίπου άλλα 200 ίδρύματα 3βάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ...για τα περισσότερα από αυτά η ποιότητα με μετρήσεις είναι κάτω του μετριου-σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες που θεωρούν πρώτα αυτά που ανέφερες...)
επίσης για δες ποιοί μεγαλουργούν στα πρώτα πανεπιστήμια...έλληνες από ελληνικά πανεπιστήμια που πήγαν εκεί για μετατπυχιακά και διδακτορικά...αφού όλοι αυτοί βγήκαν από τα "χαμηλότερης ποιότητας" ελληνικά πανεπιστήμια...πως τους δέχτηκαν εκεί;;;;
όσο για αυτό που σωστά αναφέρθηκε ότι οι καθηγητές (πχ εμπ) είναι με μεταπτυχικά και διδακτορικά στο εξωτερικό...πρώτον δεν έχουν πάει στο κώλος university που πάει ο κάθε παπάρας για να πάρει χαρτί , αλλά σε συγκεκριμένα (που βρίσκονται στην αφρόκρεμα παγκοσμίως) , και επίσης θυμηθείτε μέχρι σχετικά πρόσφατα στην ελλάδα δεν παρέχονταν μεταπτυχιακά προγράμματα και επίσης δεν μπορεί μια μικρή χώρα σαν την ελλάδα να κάνει μεταπτυχιακά για τα πάντα.άρα πρέπει να πας έξω....
αντε γεια πανάσχετοι
Nai eine panasxetoi oloi tous edw, sigoura.
Tespa, o ka8enas oti nomizei, apopseis einai kai prepei na tis sebomaste, as mhn arpazomaste twra gia thn agglia kai ka8e agglia.
Siga.
Καλά ρε 12:07 μην βαράς αυτά μου ήρθανε.Αφού δεν θες υψηλές σχολές σου προτείνω Harvard χαχα
Δημοσίευση σχολίου