Τετάρτη, Φεβρουαρίου 03, 2010

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΩΝ...

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ;;;

Αγροτικών κινητοποιήσεων συνέχεια. Μπλόκο έχουν στήσει οι παραγωγοί της δυτικής Αχαίας στην εθνική Πατρών - Πύργου στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής.
Στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης παραμένουν συγκεντρωμένα τα τρακτέρ των αγροτών. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.
Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό.
Προμαχώνας
Ανοιξαν στις 2 η ώρα τα ξημερώματα οι αγρότες τα σύνορα στον Προμαχώνα μόνο για τη διέλευση Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων που ήταν ακινητοποιημένα από το μεσημέρι, σχηματίζοντας μαζί με τις νταλίκες και τα φορτηγά ουρά τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων.
Στις 11 η ώρα το βράδυ στον Προμαχώνα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ αγροτών και εγκλωβισμένων οδηγών, όταν κάποιοι από τους τελευταίους προσπάθησαν να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από το μοναδικό ανοικτό σημείο στο μπλόκο των αγροτών, ώστε να εξυπηρετούνται έκτακτες ανάγκες διέλευσης από και προς τη Βουλγαρία.
Από νωρίς χθες το βράδυ μεγάλη αστυνομική δύναμη υπάρχει στην περιοχή για την αποφυγή συμπλοκών μεταξύ αγροτών και αγανακτισμένων οδηγών.
Οι αγρότες προχωρούν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων, στον κόμβο του Στρυμωνικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης.
Ανοιχτός για όλα τα οχήματα ήταν στη διάρκεια της νύχτας, ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας.
Κλειστός είναι ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, ενώ αποκλεισμένοι από τους αγρότες, είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.
Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Τρίγλιας, στη Χαλκιδική.
Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, ενώ ομαλά γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.
Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.
Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο για το θέμα των αγροτικών μπλόκων, μετά την ενημέρωση που είχε από τον βούλγαρο πρωθυπουργό. "Η Κομισιόν, όπως είπε, είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλες τις αναγκαίες νομικές διεξόδους προκειμένου να διασφαλισθεί ότι είναι εγγυημένη η ελεύθερη διέλευση των προιόντων". Τόνισε, πάντως, πως το πρόβλημα με το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από έλληνες αγρότες μπορεί να επιλυθεί σε μια συναινετική βάση.

Με τη συμμετοχή 1.410 εκθετών από την Ελλάδα και άλλες 34 χώρες, ξεκινά την Τετάρτη η 23η διεθνής αγροτική έκθεση AGROTICA της HELEXPO, την οποία θα εγκαινιάσει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, στις 7 το βράδυ της Τετάρτης.
Κτηνοτρόφοι προαναγγέλουν θερμή υποδοχή στην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή. Ετοιμάζονται να αποκλείσουν το απόγευμα την κεντρική πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει με αυτούς;
Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι έχουν προβλήματα, αλλά έλεος πια, άντε έχουν κόψει στα 10 την Ελλάδα δεν μπορεί να κινηθεί άνθρωπος.

Απορώ πως δεν στείλανε τα ΜΑΤ για να αδειάσουν τους δρόμους.... πως και έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ΜΑΤ, ούτε κουκουλοφόροι πήγανε, φίλε 11:25...

Ανώνυμος είπε...

Kai oute 8a pane.....
Tipota den 8a ginei, autoi oi agrotes einai ikanoi na einai kai mexri to pasxa ekei kai na xalasoun tis giortes pollwn pou 8a 8eloun na pane sta xoria tous kai se suggeneis na giortasoun.